Четири тенденции от бъдещето, които предоставят огромни възможности за печалби (II част)

Четири тенденции от бъдещето, които предоставят огромни възможности за печалби (II част)

Предприемаческият успех се основава на това да останеш на върха на тенденциите. Разбира се, никой не може да предскаже бъдещето или поне не още. Вероятно в бъдеще изкуственият интелект ще прави това за нас. Тенденциите обаче са нашият добър залог, когато става въпрос за проектиране накъде да върви бизнесът.

Преди не много години прогнозирахме възхода на нещо, наречено смартфон, и се чувствахме комфортно с идеята за широкомащабни цифрови абонаментни услуги с месечни такси и автономни автомобили, пише онлайн изданието entrepreneur.com. Сега iPhone и Netflix са част от нашето ежедневие.

Онлайн изданието обобщава четири нови тенденции, които предоставят огромни възможности за бизнеса.

Първа част на материала можете да видите тук!

Облачно съхранение, изпреварващо традиционното дисково съхранение

Подредените твърди дискове и претоварените компютри остават в миналото. Популярни услуги като OneDrive и Dropbox предлагат услуги за съхранение в облака за потребители по целия свят.

Една услуга, pCloud, оглавява тенденцията да направи нещата още по-големи. Представяйки се за външен твърд диск, след инсталирането на pCloud на вашия компютър всичко отива в облака.

Освен това вече можете да изберете регион за данни, където вашите файлове и лични данни се съхраняват - например САЩ или ЕС. Това е чудесно за защита на поверителността и бързина на доставката на данни.

В свят, изправен пред предизвикателства за сигурността, където е нещо обичайно да се направи пробив на 2,2 млрд. акаунта, pCloud предлага pCloud Crypto, услуга, която криптира потребителското съдържание от страна на клиента. По същество това означава, че файловете на потребителите са криптирани на устройството преди да бъдат прехвърлени на сървърите pCloud.

С pCloud Crypto дори администраторите на pCloud не могат да преглеждат файлове.

5G прави широко недостъпното достъпно

Невероятната скорост, която 5G предлага, въвежда изцяло нова игра за бизнеса и хората, които разчитат на цифрова комуникация. Какво ще кажете за някои бъдещи научно-фантастични прогнози? Seadronix използва 5G за разработване на автономни кораби. Компанията използва изкуствен интелект, за да позволи на плавателните съдове да пътуват безпилотно с помощта на камери и сензори.

5G позволява на устройствата да работят заедно в реално време, за да се избегнат препятствия и да се направят необходимите корекции, за да се избегне срив. Наистина 5G има за цел да направи това, което вече е полудостъпно чрез 4G и WiFi, широко достъпно и лесно за интегриране чрез невероятно бързи скорости. Въпреки че досега сме чували повече за 5G, отколкото да сме виждали резултати, когато 5G се разпростре, можем да очакваме разширената реалност да стане норма, филми да се теглят за секунди и латентността да падне почти до нулата.

Времето напредва, независимо дали ни харесва или не. Тенденции като 5G, автономни превозни средства и призрачни кухни са естествена еволюция в нашите навици като потребители и продавачи. Кой знае, след 10 години може би ще предсказваме за 6G и летящи хора.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.