МySuccess in Pharmacy: Анализ на фармацевтичния пазар, бъдеще и иновации

DSC_9759

Третият панел на събитието МySuccess in Pharmacy, провеждащо се за трети път тази година бе посветен на дистрибуторите и аптеките. Той започна с презентацията "Българският аптечен пазар – гледната точка на търговеца на едро", на г-н Димитър Димитров, Изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД.

Той започна с няколко думи за една от най-бързо развиващите се компании в сектора. В представянето му също така стана ясно кои са основните играчи на българския аптечен пазар и каква е интеракцията между тях.

Димитър Димитров направи изключително сериозен анализ на пазара и се ангажира с редица прогнози за развитието на нещата в бъдеще, както в България, така и на останалите пазари. Една от интересните теми, засегнати в презентацията-основните фактори, които влияят на развитието на аптечния пазар-показа нагледно различните затруднения, които изпитва сектора в момента, поставяйки разбира се и методи за преодоляване на трудностите.

Следващ на сцената излезе Красимир Славчев, Изпълнителен директор, Ес Си Ес Франчайз АД (SCS), който запозна присъстващите с перспективите и предизвикателствата пред търговците на дребно на лекарства. Той също се присъедини с анализ на българския аптечен пазар, посочвайки проблемите и излишната бюрокрация, която съпътства пазара. Повишено внимание, г-н Славчев призова да се отделя на управлението на категориите.

Последната презентация за този панел бе дело на Мирослав Иванов, Търговски директор, AOSSIA Bulgaria, който представи последните тенденции на иновациите в здравеопазването. Благодарение на новите технологии, независещи от разстояние и благодарение на новите умни решения много лекари могат да помагат на един пациент – като всичко това е достъпно дори през мобилно устройство. Нагледно бяха демонстрирани възможностите за видеоконферентни връзки, ползването на различни нови системи, позволяващи на хората да използват лекар, без да е необходимо да става физически, а когато няма нужда напълно дистанционно.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.