„Клайммат“ започна строителството на развоен център в Икономическа зона София

news-2319-3377

На територията на „Икономическа зона София- Божурище“ започна строителството на развойния център на компанията „Клайммат“ ООД, част от семейството на Уолтопия.

Размерът на инвестицията е на стойност от 3 170 000 лв, като на площ от 17 495 кв.м. ще бъде построен „R&D център на CLIMBMAT” с административна и складова част. Освен разкриването на нови работни места, създаването на развоен център от такъв тип е приоритетно за страната ни поради фокуса върху развитието на иновациите, високотехноличната дейност и приложните науки, които ще бъдат използвани за внедряването на продукти на компанията.

Основната цел на инвестиционния проект ще е чрез подобряване на настоящите подови системи и разработване на нови продукти, да бъде осигурена безопасна среда за катерене във всяка катерачна зала в света. Ивайло Пенчев, изпълнителният директор на Уолтопия, каза, че до края на годината ще започне строителството на три нови завода на компанията. Г-н Пенчев също заяви, че с изграждането на новите обекти, ще се учеличи и производителността, което би повлияло положително цялостно на българската икономика.

Очаква се центърът да заработи в средата на 2016г. Фирмата е дъщерно дружество на „Уолтопия“, която е основана през 1998 г. и се превръща в един от най-успешните световни производители на изкуствени конструкции за катерене, опериращи на 6 континента и износители на 50 държави от целия свят.

Всички изпълнители по проекта се избират чрез онлайн платформата Auxionize – софтуер за електронни покупки.

„Клайммат“ притежава сертификат за инвестиция клас „А“, издаден съгласно Закона за насърчаване на инвестициите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.