Орешарски: Невърнатият ДДС е 776 млн. лв.

1236662_money_heap1

Обобщение на данните от всички регионални структури на НАП сочи, че невъзстановеният ДДС за първото полугодие на 2013 г. е 776 млн. лв., а не около 300, каквато беше официалната информация. „Някой трябва да плати разликата от близо половин милиард лева, иначе трябва да продължим да не връщаме ДДС на фирмите.” Това заяви днес в Народното събрание премиерът Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС.

По думите му, актуализацията на бюджета е знак за това, че приходите изостават, а има и много непоети ангажименти, които не са бюджетирани за тази година. „Миналият път след обобщение от ведомствата споменах, че близо 500 милиона лева трябва да бъдат платени, но ги няма в бюджета”, добави още Орешарски.

Министър-председателят отхвърли критиките на бившия премиер Бойко Борисов, че пускането на автомагистрала „Тракия” се бави и обеща, че ключовото трасе ще бъде пуснато в понеделник. „Как да пусна магистрала "Тракия" без разрешение - ще се работи в събота и неделя, и в понеделник ще бъде открита”, посочи той.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.