Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 9, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Фонд “Земеделие” преведе първия транш по схемата за намаления акциз на горивата за земеделски нужди

Фонд “Земеделие” преведе първия транш по схемата за намаления акциз на горивата за земеделски нужди

Държавен фонд „Земеделие“ е превел първия транш в размер на близо 72.4 млн. лв. по схемата за намален акциз върху газьола. Средствата ще постъпят по сметките на стопаните утре, съобщават от пресслужбата на Фонда.

Средствата бяха разпределени на 10 614 земеделски стопани, обяви изпълнителният директор на Фонда Васил Грудев по време на дискусията в рамките на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Агробизнесмен на България 2019 г.“, организиран от вестник „Български фермер“.

Останалата част в размер на над 11 млн. лв. ще бъде изплатена с втори транш в началото на 2020 г.

Изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев обяви още, че следващата седмица овцевъди и козевъди ще получат втория транш по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози- майки, обвързани с производството.

Близо 900 млн.лв. ще бъдат преведени на земеделските стопани през декември, каза още Васил Грудев. В началото на декември ще започне изплащането по всички схеми по обвързаната подкрепа за животни с бюджет от 120 млн.лв. „След 9 декември стартираме и най-голямото плащане за всички земеделски стопани – по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) – над 600 млн. лв., а до 20 декември ще се изплатят средствата по мярка 13 за необлагодетелстваните райони с бюджет от над 100 млн.лв“, обясни той. Ще бъде изплатен и четвърти транш от близо 10 млн. лв. на свиневъдите.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.