Start It Smart стартира първата преакселераторска програма в България

Start-It-Smart-on-light-cut-700x325

Екипът на предприемаческата организация Start It Smart проект – Start It Smart | Pre-Accelerator – първият по рода си в Югоизточна Европа. Програмата представлява 10-седмичен цикъл от обучения, менторства и тренинги, предоставящи необходимите знания, умения и ресурси, чрез които всяка стартираща компания да се подготви за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара.

Програмата е отворена за екипи с иновативни бизнес идеи, които ще получат безплатно работно място, обучителна програма, обхващаща всички направления при стартиране на бизнес, качествена менторска програма, връзка с акселератори и инвеститори, безплатни услуги и много други. Апликационният прозорец е отворен до 09.02.2014 г., а самата програма ще се проведе в периода 04.03.2014 до 18.05.2014 г., уточняват организаторите.

Целта е да се осигури подкрепа на младите хора, които имат идея и желание да развият собствен бизнес, да извървят бързо и лесно началните стъпки при създаване на стартъп, трупайки знания и опит чрез практика. Успешното преминаване през преакселератора е предпоставка за повишаване на успеваемостта на компаниите, които търсят последващо финансиране.

Другата основна цел на екипа на Start It Smart | Pre-Accelerator е да стимулира все повече млади хора без опит в сферата на бизнеса да разпознаят предприемачеството като възможен път за кариерно развитие, получавайки необходимата подкрепа от самото начало.

Всяка добра идея може да стане велика, когато е подплатена със знанията, уменията и правилния екип, които са в основата на успеха.” – казва Петър Шарков – президент на Start It Smart и лидер на проекта Start It Smart | Pre-Accelerator. ”В много случаи липсата на опит у стартиращите предприемачи води до загуба на време, мотивация и фокус. Именно тези проблеми ще бъдат разрешени след стартирането на програмата.”

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.