Представиха възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма пред принца на Саудитска Арабия

spa

Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд с възможностите за инвестиции в България в сферата на туризма. Той бе на официално посещение в страната ни по покана на българския министър, като пристигна с голяма делегация от бизнесмени и представители на държавния сектор. Принцът е син на сегашния крал на арабската държава и президент и председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на страната.

В рамките на посещението си той разгледа някои от най-емблематичните обекти на столицата – Ларгото, Музея на София, Народния театър „Иван Вазов“ и др. В Националния исторически музей принц Султан Ал Сауд бе впечатлен от тракийското наследство на страната ни и намерените артефакти на територията на България. Той получи и покана да присъства на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който Министерството на туризма организира заедно със Световната организация по туризъм в края на месец ноември.

Министър Ангелкова представи и възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма, като детайлно бе презентиран проектът за развитие на Боровец. Тя подчерта, че тази година се очертава рекордна за българския туризъм и сектора има нужда от хотели от висок клас. Представена бе статистика, че през тази година 4 и 5 звездните хотели са много добре запълнени, а сезонът на Черноморието се удължава.

Принцът бе запознат и с основните ни предимства като инвестиционна дестинация – ниските данъци, финансовата стабилност, повече от 44 милиарда евро привлечени преки чуждестранни инвестиции у нас за 20 години, насърчени от държавата със сертификат за клас инвестиция 27 проекта в сферата на туризма и др.

Принц Султан Ал Сауд отправи покана българска делегация да посети Саудитска Арабия, за да се продължи работа по набелязаните теми.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.