Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 3, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Какво трябва да знаем, за да планираме ефективно личните си финанси?

Какво трябва да знаем, за да планираме  ефективно личните си финанси?
Petya Dimitrova

Експо „Моите пари“ 2018 ще се проведе на 27 и 28 октомври в конферентен център Интерпред под надслов „Разкодирай твоите финанси“ и ще събере на едно място водещи специалисти от финансовия сектор в България на едно място. Входът е свободен.

Събитието ще даде отговори на въпросите  - кога е подходящият момент да започнем да инвестираме, какви са особеностите на общото застраховане и какво трябва да знаем за пенсионното осигуряване? Разумното и ефективно лично финансово планиране е тема, която вълнува все повече хора в днешно време.

Първият ден от семинарната програма на Експо „Моите пари“ ще започне с лекция на Деян Василев, управител на финансовия портал MoitePari.bg, на тема КАК ДА ИЗГОТВИМ И СЛЕДВАМЕ ЛИЧЕН ФИНАНСОВ ПЛАН. Това въведение ще бъде последвано от подробна информация относно разликите между пасивното и активното инвестиране, представена от Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг.

Вторият тематичен панел е посветен на особеностите на общото застраховане и в частност – защо е необходима застраховката „Имот“, кои са съвременните методи за застраховка на автомобил и какво трябва да знаем за здравното застраховане. Следобедната програма на първия ден от Експо „Моите пари“ ще започне с панел ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ ЗА НАПРЕДНАЛИ, в рамките на който Десислава Николова, старши финансов експерт в MoitePari.bg, ще ни обясни какво е УПФ (Универсален пенсионен фонд). Малко по-късно Стоил Петров от Warning Trading ще ни съветва как да се предпазим от измами при инвестиране.

Семинарната програма през първия ден ще завърши с панела ДЪЛГОСРОЧНИ СПЕСТЯВАНИЯ И ИНВЕСТИЦИИ, участие в който ще вземат Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, Рада Златкова, мениджър „Инвестиционни продукти“ в Сосиете Женерал Експресбанк, Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, и Владимир Ралчев, ръководител отдел „Стратегическо и търговско развитие“ в Сожелайф България. Те ще ни представят предимствата на инвестирането на вноски, инвестиционните продукти като алтернатива за нашите спестявания и животозастраховането с възможност за допълнителна доходност.

Финансовата грамотност на децата е сред водещите акценти в програмата на Експо „Моите пари“ 2018 и през втория ден от програмата организаторите са отделили специално внимание именно на изграждането на трайни знания и умения за управление на личните финанси у децата. От 10.30 ще започне финансовата работилница за деца „На заем или не“, водена от Росица Вартоник, изпълнителен директор и основател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“. След нея програмата ще продължи с разговор на тема как да отгледаме финансово грамотни деца, в който акцентът ще се постави върху превръщането на теорията в устойчиви поведенчески модели.

Програмата от втория ден на Експо „Моите пари“ 2018 включва полезна информация относно причините и възможните решение на свръхзадлъжнялостта и често срещаните грешки при управлението на личните финанси. Темите ще бъдат представени от Александър Грилихес, изпълнителен директор на Фронтекс Интернешънъл, и Катя Миленова, финансов консултант в MoitePari Consult. Особено внимание ще се обърне и на възможностите и предизвикателствата при инвестирането в акции – Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса, ще представи възможностите за инвестиране на Българската фондова борса, а Даниел Дончев, ръководител „Инвестиционни стратегии“ в Карол Капитал Мениджмънт ще посочи предимствата на секторното инвестиране.

Следобедната програма включва панелна дискусия на тема дългосрочното инвестиране в имоти и как да изтеглим подходящия  за нас жилищен кредит, участие в която ще вземат Йордан Йорданов от „Нов Дом 1“ и Петър Илиев, оперативен директор на Creditland. След това програмата ще продължи с панел, посветен на алтернативните начини на инвестиране, а Стойчо Недев от Vivainvest ще запознае посетителите с най-новите възможности за P2P инвестиране.

И през двата дни на Експо „Моите пари“ на разположение на посетителите ще бъдат щандовете на водещи финансови институции и консултанти от сферата на инвестициите, застраховането и др., като специален акцент на събитието и тази година ще бъде участието с щанд на Централния депозитар – всеки заинтересован ще може да получи безплатна справка за партидите с акции, придобити с бонове от масовата приватизация от 1997 г.

Семинарната програма на Експо „Моите пари“ 2018 ще бъде излъчвана и онлайн във Фейсбук страницата на MoitePari.bg, като по този начин всеки ще има възможност да получи полезни съвети относно личното финансово планиране и най-новите тенденции на финансовия пазар.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.