Глобалната мрежа Endeavor одобри основателите на компанията Novalogy за подкрепа

Novalogy

Глобалната мрежа Endeavor, която подкрепя 1793 предприемачи, ръководещи 1124 компании в 33 страни, избра в редиците си Александър Димитров и Бранислав Николич, основатели на компанията Novalogy, по-известна с продукта си - терапевтичните очила AYO.

Двамата преодоляха всички етапи в селекционния процес на организацията и получиха единодушно одобрение на нейния 84-ти международен селекционен панел (ISP), който се проведе на 11-13 декември в Стеленбош, известен винопроизводителен район в Южна Африка (ЮАР).

Кои са новите предприемачи

Александър Димитров и Бранислав Николич са основатели на Novalogy, която произвежда терапевтичните очила AYO, от които от 2015 г. до края на 2018 г. са продадени повече от 10 хил. броя в над 100 страни. Очилата се използват за светлинна терапия, която подобрява съня, увеличава енергията в човешкото тяло и помага за преодоляването на умората от промяната в часовите зони след полет. AYO са свързани с мобилно приложение, което събира данни за навиците за спане на ползвателя на очилата и му помага да ги използва съобразно индивидуалните си нужди. Централният офис на компанията е базиран в Сърбия, като част от дейността се извършва и от офиса в България.

“Излъчването на Александър Димитров и Бранислав Николич е част от стратегията ни за разширяване на присъствието на Endeavor и в съседни на България страни с цел насърчаване на регионалното сътрудничество между предприемачите в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Успешното им преминаване през селекционния процес потвърждава, че посоката ни е правилна. Ще се стремим да привличаме и подкрепяме директно талантливи предприемачи от региона. По този начин ще подпомагаме и развитието на предприемаческите екосистеми в тези страни, пренасяйки опита на България в тази област”, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor.

“По време на международния селекционен панел в ЮАР имахме възможността да разкажем за нашия бизнес пред десетки успешни бизнес лидери и предприемачи, от които научихме много и получихме безценни съвети и насоки”, сподели впечатленията си Александър Димитров, един от двамата основатели на Novalogy.

Повече за 84-тия международен селекционен панел

На 84-тия международен селекционен панел в Стеленбош, Южна Африка, Endeavor избра общо 25 предприемачи, ръководещи 18 компании в 15 страни. Като част от мрежата на Endeavor, всички те получават достъп до експертизата на повече от 4000 бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании. Международните селекционни панели са финалната фаза от детайлния процес на подбор, през който преминава всеки предприемач, желаещ да се присъедини към Endeavor. Кандидатите се явяват на серия от интервюта, за да бъде установен лидерския им потенциал и желанието им да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема, както и за да бъдат оценени перспективите пред компаниите им да растат значително в бъдеще. Интервютата се провеждат от ментори и членове на борда на директорите на Endeavor - топ бизнес лидери и инвеститори, а изборът на финала става само с единодушие.

Останалите в  Endeavor България

Предприемачите в глобалната мрежа на Endeavor, излъчени от българския офис на организацията, вече са 23, а българските компании - 14. Останалите в мрежата са: Александър Лефтеров, сериен предприемач, развил успешно два технологични бизнеса, които впоследствие са придобити от големи международни компании, и в момента е основател и главен технически директор на Tiger Technology. Компанията на Александър разработва сигурна система за управление на данни, файлове и работни процеси, а клиенти са ѝ едни от най-големите имена в медийния бизнес - Financial Times, Kodak и NBC Universal; Пресиян Каракостов, основател на PubGalaxy, която предлага платформа за оптимизиране на приходите от реклами за премиум издатели; Виктор Викторов и Васил Георгиев, създатели на онлайн магазина за облекла, обувки и спортна екипировка MyMall, развиващ дейност в България, Гърция и Румъния; Петър Митев, съосновател на Chaos Group, която спечели технологичен Оскар за софтуерния си продукт V-Ray, използван масово в големите холивудски продукции; Любомир Янчев, съосновател на MClimate, който стана най-младият предприемач в Endeavor и който заедно със своя партньор Цани Събев внедриха на световния пазар ycтpoйcтвoтo Melissa зa диcтaнциoннo yпpaвлeниe нa климaтици; Юлиан Софрониев от Biodit, която разработва биометрични технологии за системи за сигурност и контрол на достъп; Венелин Димитров от SoftGroup, компания с пълно сериализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители; Симеон Луков и Николай Недев, съоснователи на технологичната Browswave, която предлага иновативен софтуерен продукт за производители и търговци на потребителска електроника и бързооборотни стоки; Игор Левин, основател на българската „Електросфера“ (известна с бранда Antelope Audio), която е водеща в дигиталните аудиотехнологии в глобален мащаб. Продуктите на българската компания се използват от големи имена на световната музикална сцена от ранга на Андреа Бочели и Риана. В мрежата са и Райчо Райчев, основател на компанията за наносателити EnduroSat, Татяна Миткова и Алексанър Сумин, двама от създателите на ClaimCompass, платформа за издействане на обезщетения при закъснели полети, Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Деница Бумбарова, създателки на бранда за дамски обувки by FAR, както и Владимир Давчев и Зорница Чугреева, чиято компания HelloHungry, позната с бранда си BGmenu, наскоро беше придобита от холандския си конкурент TakeAway срещу 10.5 млн. евро.

За Endeavor

Endeavor избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб. Организацията е вече в 33 страни, а българският офис е едва 3-ти в Европа. Предприемачите, част от Endeavor са тези, които могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Те имат потенциал да променят страните си и света. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. Предприемачите от мрежата на Endeavor са създали 1.5 млн. работни места и само за 2017 г. са генерирали приходи от над 15 млрд. долара. Фокусът на Endeavor е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие.  www.endeavor.org

За Endeavor Bulgaria

Endeavor Bulgaria започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. България е едва третата страна в Европа с местен офис след Гърция и Испания. Организацията е подкрепяна от борд на директорите, който се състои от тринадесет доказани предприемачи и бизнес лидери в различни бизнес направления, които вярват в мисията на Endeavor да подсили местната предприемаческа екосистема, като осигури на български предприемачи достъп в глобалната мрежа до пазари, капитал и програми, кадри и обучения. До момента, екипът на Endeavor Bulgaria се е срещнал с над 200 компании, от които 14 са селектирани официално и са станали част от световната мрежа на Endeavor. Предприемачите от местния офис са създали създали общо над 900 работни места и само за изминалата година са генерирали приходи от над 140 млн. лева.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.