Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 25, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Български AI стартъп е придобит от световния лидер в киберсигурността Snyk

Български AI стартъп е придобит от световния лидер в киберсигурността Snyk

Основаният от трима българи AI стартъп DeepCode е придобит от световния лидер в киберсигурността Snyk, оценен наскоро на 2.6 млрд. долара. Новината съобщи за Economy.bg Мартин Вечев, един от тримата съоснователи на Deepcode.

Финансовите параметри по сделката не се съобщават, пише economy.bg.

Deepcode е спин-оф компания на Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих (ETH Zürich). Основана е през 2016 г., но основите й са поставени още през 2013 г. от Веселин Райчев, тогава докторант, и Мартин Вечев, професор по компютърни науки в ETH Zürich, ръководещ изcлeдoвaтeлcĸaтa гpyпa Ѕесurе, Rеlіаblе аnd Іntеllіgеnt Ѕуѕtеmѕ Lаb (ЅRІ).

DeepCode е разработила първата система за изкуствен интелект, която може бързо да се учи от милиарди програми, позволявайки AI-базирано откриване на проблеми със сигурността и надеждността на кода.

С присъединяването си към Snyk, която помага на разработчиците бърдо да намират уязвимости в кода, DeepCode ще има възможността да интегрира своята базирана на AI система със съществуващите продукти на Snyk. По този начин стартъпът ще се доближи до първоначалната си цел да подпомогне милиони разработчици по цял свят.

DeepCode е съоснована от Веселин Райчев (CTO), Борис Паскалев (CEO) и проф. Мартин Вечев. В момента тя защитава повече от 4 млн. разработчици, като над 100 хил. хранилища на програмен код са абонирани за услугата й, пише компанията на сайта си по повод сделката ETH Zürich.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.