Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Пет съвета как социалните мрежи могат да помогнат за продажбите

Пет съвета как социалните мрежи могат да помогнат за продажбите

Еволюцията на социалните медии и технологиите напълно промени маркетинга. Днес данните са изобилни и сравнително лесни за събиране, а благодарение на социалните медии търговците могат много да подобрят резултатите си.

Социалните медии позволяват на бизнеса да споделя посланията си по уникален начин, да поддържа лоялността и оттам – да генерира продажби и да постига нови и нови успехи, пише онлайн изданието entrepreneur.com. Затова и те са една от най-ефективните форми на онлайн маркетинг.

Изданието предлага пет съвета в помощ на бизнеса за използване на социалните медии с цел увеличаване на продажбите.

Едно и също лице на бизнеса

Едно и също име и лого трябва да се използва във всички социални медии. Това гарантира последователност, тъй като потребителите помнят имена и марки и ги търсят. Така вашата марка ще може да бъде лесно открита независимо от платформата.

Публикувайте съдържание на реални хора

Няма по-добър атестат за продукта ви от оценката на реални хора. Повторното публикуване на това съдържание в социалните медии е по-ефективно от всякаква реклама. Така действителните клиенти убеждават потенциалните и работят за вас.

Таргетирайте аудиторията си

Няма нужда да имате присъствие във всички платформи, но е задължително присъствието ви в платформата, в която е активна вашата аудитория, да е изключително силно. Въпросът е да установите къде е активна целевата публика и как да създадете посланието си така, че да привлечете вниманието и.

Говорете на езика на аудиторията си

Когато изграждате връзка с аудиторията си, най-важното е да говорите на нейния език. Това е особено валидно ако искате потребителите да предприемат конкретно действие – да коментират, да тагват приятели или да купуват продукти. Това е и чудесен начин да покажете на публиката, че я разбирате.

Създайте връзка с продукта

Ако за последователите ви е сложно да се превърнат във ваши клиенти, то те ще насочат вниманието си другаде. Затова улеснете ги максимално, така че да имат достъп до страницата ви и до продуктите с едно-две кликвания. Социалните мрежи непрекъснато правят промени, за да помогнат на своите бизнес потребители да се представят добре, възползвайте се!

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.