Клуб Start It Smart и Община Златоград са първи в европейските награди за предприемачество

3challenge-Grow-season-3

Националният клуб по предприемачество Start It Smart със своя проект 3Challenge и Община Златоград с проекта си "Етнографски ареален комплекс" спечелиха националния етап на тазгодишните "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството". Те ще се включат в континенталния етап на конкурса, който ще се проведе през ноември.

Проектът 3Challenge представлява национално състезание за стартиращи предприемачи. На трите етапа - Idea, Seed и Grow - те получават подкрепа, за да развият своите бизнес идеи и да ги превърнат в реални, успешни бизнес начинания. През миналия месец завърши официално и вторият етап Seed на четвъртото издание на състезанието. От 3Challenge са произлезли такива успешни бизнес проекти като споделеното работно пространство betahaus, фирмата за бионична изкуствена ръка Smart Hand, както и GameCraft - за услуги по игровизация на бизнес процесите.

Представители на двете организации получиха своите отличия от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев, който пожела на младите предприемачи да останат в България и да развиват своите начинания у нас. През тази година България участва за четвърти път в "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството".

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.