Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | February 21, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

БГФМА отбеляза световния ден на фасилити мениджмънта

БГФМА отбеляза световния ден на фасилити мениджмънта

Експерти от Българската фасилити мениджмънт асоциацията отбелязаха на 13 юли  Световния ден на фасилити мениджмънта.

Председателят на БГФМА Горан Миланов, заместник-председателят на асоциацията - Тошо Киров и някои от членовете на управителния съвет- Иван Велков, Деян Кавръков, Валери Левиев и Деница Илиева коментираха редица теми като мястото на България на глобалната карта в тази индустрия, развитието на градовете, легализацията и въвеждането на европейските стандарти във фасилити мениджмънта EN 15221 и напредъкът в съвместната работа на БГФМА с Българския институт за стандартизация (БИС)както и шансовете на София да се състезава за приза "Зелена столица" на Европа.

По време на форума бяха представени данни от последното проучване на Техническия университет във Виена, според които фасилити мениджмънтът е четвъртата по големина индустрия в Европейския съюз. Иван Велков разказа за своето посещение в Любляна - зелената столица на Европа за 2016 г. и как благодарение на фасилити мениджмънта, тя е успяла да се превърне в такава.

“Важно е най-вече самото активно участие в процеса на всички нива и във всички посоки. Тогава резултатите от инвестираните услилия ще са факт много скоро, далеч преди да почнем да печелим международни награди“ - бе неговата позиция за идеята София,а  и не само, да се превърне в такава зелена столица.

Александра Филева

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.