Бизнес, иновации и предприемачество: Отбелязване на международния ден на жената предприемач

Бизнес, иновации и предприемачество: Отбелязване на международния ден на жената предприемач

Тази година световно признатият "Международен ден на жената предприемач" бе отбелязан на 20 ноември 2023 в "Гранд Хотел Милениум София" с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България - "Селена".

Целодневното мероприятие "Денят на жената предприемач" постави фокус върху успеха в различните роли, които жената заема, и подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец.

Начален старт на събитието даде откриващата реч за конференцията от Десислава Авджиева, председател на Асоциацията на жените предприемачи, и Славянка Стойкова, избрана за посланик на Деня на жената в България и заместник-председател на Асоциацията.

Председателят сподели следното: "Този празник е символ на обединение на жените от корпоративният свят и частният бизнес, на дами от различни общности, защото само когато обединим усилията си, ние ставаме по-успешни заедно като общество. Поклон пред всички дами, които всеки ден полагат усилия да бъдат по-добрата версия на себе си - личностно и професионално."

По традиция форматът бе разделен на две части, като през деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула, разгръщащи темите за мотивация на лидера и екипа му, съчетаване на родителството с предприемачеството, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите.

Гостите имаха възможност да чуят и мотивационна реч от Кристияна Йорданова, Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки. Също така присъстваха на демонстрация за техники, възстановяващи енергията. Дневната програма беше допълнена и с дискусия за подобряване на корпоративно социалната устойчивост на компаниите, чрез здравословно хранене.

В безплатното изложение взеха участие над 25 партньори - представители на частния бизнес и корпоративния свят. Те представиха различни иновации, техники и продукти, помагащи във всеки един аспект живота на една дама.

Изложението бе ключова част от процеса за обмен на идеи, вдъхновение и опит между жените предприемачи. В експо зоната присъстващите имаха възможност да споделят успешни истории и се вдъхновяваха от общите инициативи, градящи бъдещето на иновациите и предприемачеството. Специално пригодената разкрасителна зона за визуална трансформация даде възможност да дамите да се погрижат за визията си, доверявайки се на специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа. Професионалисти извършваха консултация за полагане на подходящи грижи за кожата на тялото и лицето и осъществяваха разкрасителни процедури, грим, прическа и маникюр.

Свързващите звена между дневната и вечерната програма бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда, като темите бяха посветени на "Изкуствен срещу естествен интелект" и "Лидерски умения и успешни бизнес практики".

Вечерната програмата на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите. За откриването на втората част на сцената се качи Александър Пълев, съветник по иновации на Президента на Република България, за да изнесе тържествена реч, като в нея той сподели: "Вие сте успешни предприемачи, но и вдъхновяващи лидери. Нека Вашите постижения служат като пример за всички, че с упорит труд, смелост и отдаденост успехът е възможен! Убеден съм, че Вашата креативност и бизнес нюх ще продължат да генерират иновативни решения с висока добавена стойност за българската икономика."

Тазгодишния фокус на събитието не само подчерта важността на жените предприемачи, но и обедини успешни дами от различни сфери, предоставяйки възможност за споделяне на опит и вдъхновение. Кулминацията в програмата бе връчването на първите награди за предприемчивост - "Успехът в различни роли", свързани с награждаването на пет изключителни дами - Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, д-р Неделя Щонова, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за техните върховни постижения чрез предприемане на действия всеки ден. Те бяха отличени за ролите им в обществото и личностният им пример, чрез който променят съдби и характери, достигайки постижения, прочули не само тях самите, но и България. За тези забележителни дами, отличаващи се с изключителна деликатност и съвършенство, бяха подготвени специални призове и ръчно изработени позлатени рози, символ на крехкост и вечност.

Юбилейното издание на "Денят на жената предприемач" не само отбеляза ролята на жената в динамична бизнес среда, но и акцентира върху способността ѝ да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души - на Фондация "За нашите деца", Фондация "Предай нататък" и Фондация "Emprove".

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание "Денят на жените предприемачи" 2023 като голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях и дълбоко въздействие в бизнес обществото, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и всяка роля, която е ключова - от професионална до лична.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day

Официален уебсайт за България: https: //wed.selenabulgaria.com/

Facebook страница за България: https://www.facebook.com/WomensEDayBulgaria

Instagram профил за България: https://www.instagram.com/womensdaybulgaria/

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.