Пет причини да инвестирате в HR технологии, за да бъде бизнесът ви успешен

Пет причини да инвестирате в HR технологии, за да бъде бизнесът ви успешен

След една година, белязана от пандемията, обществените сътресения и икономическата криза, може да изглежда почти невъзможно да имаме ясен образ на бъдещето. Този вид несигурност може да предизвика страх и лошо вземане на решения.

Предизвикателните времена обаче не са ненадмината пречка. Вместо това те са възможност и много успешни организации намериха сигурно убежище в HR технологиите, пише онлайн изданието business2community.com.

Високотехнологичните решения позволяват на бизнеса да се движи с по-голяма лекота след пандемията и да използва подход, базиран на данни, за да насочи стратегиите си към желаните резултати. Изследване на Gartner през 2021 г. показва, че въпреки че една трета от лидерите по човешки ресурси планират съкращения на бюджета до края на годината, 90 процента все още са решени да увеличат инвестициите си в технологии.

Плюс това, COVID-19 и блокирането промениха работната среда и очакванията, което изисква съвременни технологии.

Ако все още се чудите дали инвестирането в HR технологии би било добра идея, ето пет причини, поради които други компании вече го правят.

HR технологията позволява безопасна работа от разстояние

Не всички са доволни от това, но работата от разстояние е тук, за да остане, а служителите очакват да работят от вкъщи поне няколко дни от седмицата. Компаниите трябва да отговорят на тази нужда и да осигурят на своя персонал безопасна виртуална среда.

По този начин HR технологията се превръща в технология за отдалечена работа. Въпреки че може да не включват директно работа на разстояние, тези платформи са отговорни за осигуряването на съответствие, поверителността на данните, сигурността на материалите и съдържанието.

Освен това HR технологията е връзка при дистанционното обучение и развитие на служителите. Тя предоставя също така основни анализи за на протоколите за дистанционна работа и опита на служителите.

Спестяване на пари и време

Специалистите по човешки ресурси, които разчитат на ръчни решения, за да изпълняват работата си, прекарват часове в отнемащи време задачи. Те често инвестират ценно време в прехвърлянето на документи, проверки и оценка. Това е време, което биха могли да прекарат в разработването на стратегии за привличане на таланти.

Въпреки че бизнес лидерите са склонни да се страхуват от всякакви инвестиции след 2020 г., закупуването на HR технология може да спести както финанси, така и ценно време. Следователно цифровите платформи за човешки ресурси биха могли да премахнат различни задължения с ниска стойност, които пречат на служителите да се посвещават на ориентирани към човека задачи.

Изкуственият интелект подобрява качеството на наемане

Намирането на квалифицирани кандидати, които се вписват в корпоративната култура, е сред най-предизвикателните начинания в ерата след пандемията. Много индустрии, като здравния сектор, се борят с недостиг на работна сила и срещат трудности при привличането на съвместими кандидати за работа.

Благодарение на изкуствения интелект човешките ресурси могат да ускорят този процес и да го улеснят. Технологията за човешки ресурси, базирана на алгоритми на изкуствен интелект, предоставя на екипите за техническа помощ и назначаващите персонал безценна информация, като идентифицира съответните показатели и ги измерва.

Изкуственият интелект помага на специалистите по човешки ресурси да открият кои канали за снабдяване са най-ефективни при привличането на квалифицирани кандидати за работа. С тази HR технология те също могат да подобрят скрининга на кандидатите и да премахнат пристрастията от процеса, като премахнат личните убеждения, стереотипи и възприятия от процедурите за подбор и се фокусират върху уменията, опита и мотивацията на кандидатите за работа.

HR технологиите помагат за насърчаване на програми за благосъстояние

Поради натиска и несигурността на пандемията много работници и служители са изложени на все по-голям стрес, което води до прегаряне. Ето защо уелнесът и психичното здраве на служителите излязоха на преден план на работните места. Много бизнес лидери въведоха различни програми за благосъстояние и бонуси, за да помогнат на работниците да се ориентират в новата сфера.

HR технологията често предоставя холистични платформи, които предлагат здравни проучвания, оценки и приложения. Мениджърите могат да ги използват, за да повишат осведомеността за психичното здраве и да гарантират, че служителите знаят къде и как да кандидатстват за уелнес програми.

Платформи за обучение и растеж на служителите

Професионалното развитие е ключово за привличането на таланти и изграждането на удовлетвореност. Повечето хора смятат, че техните работодатели трябва да им осигурят непрекъснато учене и растеж, за да имат усещане за напредък.

Тук HR технологията влиза в картината като решение, което предлага различни платформи за личностно и кариерно развитие. Например системи като Системата за управление на обучението (LMS) осигуряват на работниците персонално обучение.

Бизнес лидерите могат да идентифицират софтуер, който отговаря на нуждите на служителите им, като им предоставя електронни курсове, електронни библиотеки или програми за повишаване на квалификацията. Нещо повече, някои HR технологии, базирани на изкуствен интелект, предлагат геймификация и виртуална реалност, които могат да се използват за цифрови срещи и включвания.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.