Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 13, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

„Язаки“ строи трети високотехнологичен завод

„Язаки“ строи трети високотехнологичен завод
Petya Dimitrova

„Разширяването на присъствието на „Язаки“ и изграждането на трети високотехнологичен завод на японския автомобилен концерн у нас е положителна референция за други утвърдени международни компании. Това затвърждава доверието на инвеститора в стабилността и предвидимостта на бизнес средата, която България предлага“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на официална церемония по първа копка на третия поред завод за асемблиране на кабелни инсталации за автомобили у нас на японския гигант. Инвестицията е в размер на 50 млн. евро и ще бъде реализирана в Община Димитровград. Очаква се новата производствена локация да разкрие над 3000 работни места.

По думите на министър Лукарски страната ни става все по-привлекателна за иновативни и високотехнологични производства. Привличането именно на такива производства, създаващи висока добавена стойност са приоритет в провежданата от правителството политика. „Показателно за постигнатите резултати от тези усилия е решението на Язаки да установи трето високотехнологично производство у нас“, допълни министър Лукарски.

„Тази инвестиция е индикация и за доброто взаимодействие между местната и централната власт. Надявам се, че тя ще доведе до разкриването на нови съпътстващи производства, които ще стимулират развитието на местната икономика“, посочи още икономическият министър. Лукарски подчерта, че присъствието на такъв сериозен инвеститор в региона и разкриването на нови работни места в завода на Язаки ще допринесе за справяне с безработицата и повишаване на стандартите на живот в дългосрочен план.

 

Добави коментар