Техномаркет е еднолична собственост на "Е.Миролио" ЕАД

tehnomarket

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила сделката по придобиването на "Техномаркет България" от страна на "Е.Миролио" ЕАД, става ясно от решението, публикувано на официалната интернет страница и регистъра на комисията.

С решението КЗК разрешава на „Е.Миролио“ ЕАД да придобие акции от Франко Миролио от капитала на "Техномаркет България" АД, вследствие на което „Е.Миролио“ ЕАД да притежава 50% от капитала на дружеството.

Съгласно устава на "Техномаркет" решенията на Общото събрание се вземат с 4/5 мнозинство от регистрирания капитал, а всички останали решения - с 2/3 от регистрирания капитал.

В писмо от "Е. Миролио" ЕАД са декларирали намерения да не извършват скоро преструктурирания на "Техномаркет" и дъщерните му дружества, които биха довели до нова промяна на контрола, не се предвижда промяна в устава, следователно е налице дългосрочен интерес от страна на "Е. Миролио" ЕАД, Сливен за придобиване на контрол върху „Техномаркет България“ АД и дъщерните му дружества. "Е.Миролио“ ЕАД има намерение да реализира инвестиции на пазара на търговия/доставка на едро и дребно на битови електроуреди, бяла и черна техника, офис оборудване, телекомуникационни и IT продукти, както и сервизното им обезпечаване.

Едноличен собственик на "Е.Миролио" е италианският бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио. Капиталът на дружеството е 528 043 995 лв. Представител на дружеството е Гаетано Римини, а в Съвета на директорите влизат Иван Динев Иванов, Светла Вълканова Коджабашева-Балабанова, Гаетано Римини и Николай Младенов Киряков, припомня economic.bg.

Чрез концентрацията Миролио придобива контрол над дружествата, контролирани от "Техномаркет България" "Х Ц България" ЕООД; "Техномаркет Ритейл" ЕООД; "Балкан Софт" ЕООД; "К енд К Сервиз" ЕООД; "К енд К Електроникс" ЕАД; "Биз Еър" ООД (сапиталът на дружеството е разпределен поравно между съдружниците „Техномаркет България“ АД (50%) и „Алфа Финанс Холдинг“ АД (50%).

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.