Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Софарма Трейдинг приключи сделката за сръбската Lekovit

Софарма Трейдинг приключи сделката за сръбската Lekovit
Miglena Ivanova

Софарма Трейдинг е приключила сделката по придобиването на сръбската компания Lekovit, като е получила одобрението на сръбската комисия за защита на конкуренцията, съобщава българското дружество.

С придобиването на 70% от дяловете компанията Софарма Трейдинг става мажоритарен собственик, а д-р Драган Петрович, досегашният собственик на Lekovit, ще задържи останалите 30% от дяловете на предприятието, допълва се в съобщението.

Драган Петрович ще продължи да изпълнява ролята на изпълнителен директор, който ще отговаря пряко на изпълнителния директор на Sopharma Trading d.o.o Bеograd. Той ще се присъедини като член на ръководния екип на Софарма Трейдинг и ще работи върху тясната интеграция на операциите на Lekovit с тези на дъщерното дружество на компанията в Сърбия.

В краткосрочен план Софарма Трейдинг и Lekovit ще се фокусират върху запазването на стойността на сръбската компания и създаването на синергия между двете дружества чрез успешна интеграция на техните процеси.

„Придобиването на Lekovit е първата крачка към нашата експанзия в региона. Плановете ни за в бъдеще включват изграждането на пълния бизнес модел, който Софарма Трейдинг развива в България“, заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг.

Lekovit е създадена през 1992 г. заедно с фармацевтичната верига Flos. През 2016 г. компанията вече наброява 150 служители и отчита приход от близо 50 млн. евро. Фирмата е най-бързо развиващия се търговец на едро с лекарства през последните 3 години в Сърбия.

През 2015 г. Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия извън България, като навлезе на сръбския пазар.

Добави коментар