Защо периодичното архивиране на данните е изключително важно?

Защо периодичното архивиране на данните е изключително важно?

Историите на хора, които трябва да започнат от нулата, след като загубят всички данни на уебсайта си, не са рядкост.

Някои хора губят данните си след хакерски атаки, а други - заради технически грешки. Каквато и да е причината, онези, които са се сблъскали с такава ситуация, основно са съжалявали за едно нещо - че не са архивирали сайта си, когато са могли, пише онлайн изданието business2community.com.

Архивирането на данни е като застраховка за вашия онлайн бизнес. Редовното архивиране на данни работи като застраховка за цялата упорита работа, която сте положили във вашия онлайн бизнес.

Изданието обобщава три причини, поради които трябва да превърнете редовното архивиране на данни в навик.

Вашият компютър може случайно да се срине

Някои хора имат навика да съхраняват своите резервни копия в... компютъра си. Не забравяйте обаче, че и той може да се срине. Ако смятате, че съхранението на външен диск може да свърши работа, трябва да знаете, че и твърдите дискове стават нечетливи. Ако това се случи, дори след като сте положили всички усилия за архивиране на вашите данни, пак ще изгубите всичко.

За да бъдете по-сигурни, започнете да поддържате поне 2 копия от вашия уеб сайт като резерв. Едно от тези резервни копия трябва да е извън сайта и трябва да се поддържа от известен доставчик, а другото трябва да е на вашето външно устройство или на вашия локален компютър. Назовавайте ги така, че да различавате копията, за да не заредите някое по-старо при необходимост.

Актуализациите могат да се объркат

Ако отговаряте за поддържането на уебсайта си, определено знаете колко е важно да го поддържате актуализиран. Това може да бъде под формата на актуализиране на ядрото или актуализиране на вашите приставки и теми.

Проблемът обаче е, че актуализациите не винаги вървят правилно. Понякога натискате бутона "Актуализиране" и изчаквате резултата, но в крайна сметка установявате, че вашият уебсайт е изчезнал. В такива моменти всеки си желае да имаше бутон "Възстановяване", с който да върнете всичко както е било, но това не е възможно. Ако сте архивирали уебсайта си, ще можете лесно да го възстановите.

Може да загубите клиентите и приходите си

Техническите премеждия винаги се случват внезапно. Без резервно копие е невъзможно да върнете това, което сте установили като отношения след години упорита работа. Това означава, че ще трябва да прекарате дни, понякога месеци, за да си върнете загубеното.

След такъв срив ваши потенциални клиенти няма да могат да намерят сайта ви, а лоялните ви клиенти просто ще спрат да ви търсят. Добрата новина е, че ако имате навика да архивирате редовно данните си, можете да върнете сайта си само с едно щракване.

Архивирането на изображения, файлове и документи може да бъде лесно. Архивирането на уебсайт обаче изисква някои технически познания. Можете да направите нещата бързи и лесни, като изберете професионална услуга за архивиране.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.