Форумът StartUP NEXT събра няколко стотин предприемача в София

startup-next-2014

Онези, които си спомнят първото издание на конференцията за стартиращи предприемачи StartUP, която се проведе преди около осем години, вероятно са впечатлени от промяната и мащаба, който тазгодишното издание на форума е постигнало. С над 500 посетители, както и с някои от най-изявените стартъп гурута в световен мащаб като Боб Дорф и Марвин Ляо форумът се налага като едно от най-големите събития, посветени на стартиращите предприемачи в Европа.

В своята лекция гуруто Боб Дорф, който е може би вторият най-известен специалист по развитие на клиентската аудитория на планетата, посъветва младите хора да не бързат да стартират бизнес още щом навършат 20 години. Според него, е по-добра идея те да отидат да чистят тоалетните или да разнасят кафе в някоя стартъп компания, за да могат да слушат разговорите в нея и да наблюдават развитието й. "Това е най-близкото до докторска степен в предприемачеството, според мен" - добави Дорф.

"Прекалено много стартъпи прескачат направо от идеята към развитието на продукта" - заяви в своята лекция Елина Желева от DesignThinking.bg и добави, че трябва да се обръща много по-голямо внимание на етапа на изследване на потребителските нагласи. Според Салим Вирани, основател на Centric и един от най-вдъхновяващите лектори на събитието пък, предприемачите първо трябва да подобрят значително своите способности да слушат и едва след това да преминат към развитието на клиентската си аудитория.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.