Анастасия Чорбаджиева от Банка ДСК разкри част от спецификите при финансирането с кредит по JEREMIE

DSC00208

Във втората презентация на "JEREMIE в България: Финансови решения за малкия бизнес" Анастасия Чорбаджиева, Директор Дирекция Проектно и структурирано финансиране, Банка ДСК, разказа повече за процедурата за кандидатстване, която трябва да следват желаещите да получат кредит от банката. С аудиторията на събитието от 150 човека бяха споделени основните части от кандидатстването.

Г-жа Чорбаджиева сподели, че максималният размер за кредит е 2 млн евро, при който размера на предоставената помощ не бива да надхвърля 200 000 евро, а ако преди това е използвано  евро финансиране, трябва да се предостави информация за размера на гранта, който е получен, или ще бъде получен.

Уточнено бе, че с кредит по JEREMIE не може да се финансират разходи, които са финансирани с други европейски средства, като също така няма възможност за финансиране при покупка на недвижими имоти, както и най-важното:

Всеки разход, който се финансира по JEREMIE е такъв, който тепърва ще се плаща, а не такъв, който трябва да бъде покрит, защото се е случил в миналото.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.