„Телерик“ придоби датския софтуерен разработчик EQATEC

lan_party

Българската софтуерна компания „Телерик” е придобила датската технологична компания EQATEC, създател на междуплатформеното решение за анализ на приложения EQATEC Analytics. Това съобщиха днес от „Телерик”, допълвайки, че компанията планира и разрастване в региона.

Продуктите на базираната в Копенхаген EQATEC позволяват на софтуерните разработчици и екипи да взимат решения въз основа на информация за използването на приложенията в реално време и наличните критични данни. Като част от придобиването „Телерик“ ще задържи всички служители на EQATEC, както и офиса на фирмата в датската столица.

Решенията за анализ на приложения предоставят ключови данни, подобни на статистиката на Google Analytics, която уеб разработчиците ползват от години. EQATEC Analytics генерира цялостна информация, включваща брой потребители и тяхното местоположение, честота и времетраене на работата с приложението, както и специфична информация като употребата на специални функционалности. Същевременно, ъзможностите за издаване на доклади за сривове и грешки в кода позволяват на разработчиците бързо да идентифицират и разрешат възникнали проблеми.

“EQATEC Analytics прибавя важен елемент към нашия пакет за управление на жизнения цикъл на приложенията (ALM). Разработчиците и техните екипи вече ще имат възможност да получават задълбочена и реална информация как софтуерът им се използва и съответно какво трябва да подобрят“, скоментира Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“. По думите му, ингерацията на двете компании е напълно в синхрон с дългосрочната стратегия за развитие на българския софтуерен доставчик.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.