Представиха стартъпа Stepsss в бетахаус

betahaus-caffee

Една от най-актуалните тенденции сред технологичните стартъпи напоследък е т.нар. mHealth или с други думи проекти, които използват предимствата на информационните технологии и в частност - на мобилните приложения за да променят начина, по който достъпваме здравни услуги. Все повече фирми, работещи в сферата на мобилното здравеопазване се появяват и у нас, а един от най-интересните нови примери е Stepsss.

Както стана ясно на представянето на проекта миналия четвъртък в betahaus, това е умен, тънък слой, който се добавя към стелките ни и благодарение на своите вградени сензори събира информация докато спортуваме. След това Stepsss изпраща събраните данни към нашия мобилен телефон или таблет, чрез специално създадено приложение.

Екипът печели първо място на Sofia Startup Weekend 2013 и беше един от финалистите на betapitch vol.3 тази година. Вчера той беше представен в рамките на регулярната седмична среща betabreakfast, която събира предприемачи, ИТ специалисти и други ентусиасти на закуска в betahaus всеки четвъртък.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.