Ланком България представи четири мрежови устройства за образователни институции

snimka

По случай началото на учебната година българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България представи четири мрежови устройства на производителя TP-Link, оптимизирани за работа в училища, университети и учебни центрове. Това са двудиапазонните безжични рутери TL-WDR4300 и TP-Link Archer C7, мобилният 3G Wi-Fi рутер TP-Link M5360, както и безжичният адаптер TL-WDN4800. И четирите модели се отличават с много добро съотношение между цена и функционалност, дълъг живот, както и гъвкава употреба, позволяваща на образователните институции лесно и бързо да създават мрежово покритие на различни места. Всички устройства се предлагат в партньорската мрежа на Ланком България.

TL-WDR4300 – удобен безжичен рутер за образователни учреждения

Това устройство се отличава с лесна употреба, богати функции и добро съотношение между цена, качество и производителност. Общият му мрежов капацитет е 750 Mbps, което включва възможност за две едновременни връзки – една на честота 2.4 GHz с капацитет 300 Mbps и една на честота 5GHz с капацитет 450 Mbps. Този двудиапазонен режим улеснява едновременното изпълнение на по-прости задачи като изпращането на електронна поща и браузването в мрежата, с чувствителни на забавяне приложения като онлайн видеоигри, мултимедийно съдържание или HD видео. Все едно клиентът разполага с два безжични рутера, събрани в един.

Освен това рутерът разполага с четири LAN и един WAN порта, както и с два USB порта за лесно локално споделяне на принтер и на различни устройства за съхранение на съдържание. Възможността за „гост“ - режим за достъп позволява лесно да споделяме мрежовия капацитет с външни лица. Въпреки богатите си функции той е изключително лесен за инсталиране и употреба.

Лесно и бързо създаване на безжична мрежа с TP-Link Archer C7

Със своята гъвкавост и много добро съотношение между цена, качество и функционалност двудиапазонният гигабитов безжичен рутер Archer C7 е добър избор за учебни заведения и други образователни организации, които търсят добри мрежови решения на достъпна цена. Той се отличава с изключително лесна употреба, богата функционалност и разнообразни комуникационни функции. Рутерът се инсталира, конфигурира и поддържа лесно от неспециалисти.

Сред ключовите му предимства е и поддръжката на следващото поколение стандарт за безжична свързаност – 802.11ac, който е три пъти по-бърз от предходния N стандарт и позволява на устройството да достигне комбиниран капацитет за пренос на данни от 1.75 Gbps. Новата технология прави рутера особено подходящ за организации, които не могат да си позволят честа подмяна на мрежовото оборудване и търсят дългосрочни решения.

Гъвкав интернет достъп до всяка точка на училището с мобилния 3G Wi-Fi рутер TP-Link M5360

Моделът е изключително универсален и обединява в себе си антена за безжичен интернет, 3G модем, преносима батерия за смартфони и таблети, както и устройство за споделяне на информация. Той позволява на училища и други учреждения лесно да създават интернет покритие във всяка една класна стая или друга точка, където и когато е необходимо. Разполага с пълноценен 3G модем, който му дава пълна независимост и поддържа скорост за даунлоуд до 21.6 Mbps и за ъплоуд – до 5.76 Mbps. TP-Link M5360 може да осигури свързаност на до 10 потребителя едновременно, а наличието на слот за microSD карта с капацитет до 32GB позволява с тях лесно да бъда споделена разнообразна образователна информация. Той е компактен и може да бъде поставен почти навсякъде. Инсталира се лесно и се управлява интуитивно, без да изисква особени технически познания. Това го прави подходящ за организации, които не могат да си позволят да наемат скъпоструващи ИТ специалисти. И още една полезна функция – устройството представлява също и външна батерия, която може да зарежда пълноценно телефони или таблети.

Превърнете всеки настолен компютър в безжично устройство с TP Link TL-WDN4800

Двубандовият безжичен адаптер е изключително подходящо решение за училища или организации и учреждения, които са инвестирали вече в настолни компютри, но тепърва откриват нуждата от тяхното свързване към безжична мрежа. Моделът на практика позволява на клиентите да превърнат всеки десктоп компютър в пълноценно безжично устройство и да го свържат с високоскоростна безжична мрежа. Адаптерът поддържа всички актуални мрежови стандарти – 802.11 a/b/g/n, което гарантира защита на инвестициите, вложени в него.

Той работи в два диапазона – 2.4GHz и 5GHz, и поддържа пълноценна работа с HD видео стрийминг, споделяне на файлове и разнообразни ресурсоемки онлайн услуги. Максималната му скорост е 450 Mbps, което го прави един от най-бързите подобни продукти днес. Инсталира се и се поддържа лесно, а работата с него е интуитивна.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.