Турски холдинг планира мащабна инвестиция в Кърджали

Arc-welding

Представители на най-големия турски холдинг за производство на заваръчна техника и метални конструкции „Гедик холдинг" от Истанбул са заявили интерес за разкриване на производствена мощност и строителство на хале с площ от 2000 кв.м, в което да се развива производството на електроди за заваряване.

Кметът Хасан Азис запозна гостите с потенциала на Кърджали за инвестиции, реализираните проекти и усвояването на средства от еврофондовете.„Чрез инвестиция на „Гедик холдинг" тук може да бъдат разкрити работни места.От друга страна това е високотехнологично производство с голямо бъдеще и висока използваемост в различни сфери на металостроенето", коментира Хасан Азис, цитиран от в-к "Стандарт".

„Гедиг холдинг” има 53-годишна история. Компанията произвежда всичко свързано със заваряването в сферата на промишлеността. Холдингът притежава и най-модерната леярна за фини детайли в южната ни съседка. Компанията разполага и с висше учебно заведение за подготовка на собствени кадри. Университетът до момента може да се похвали с 25 000 дипломирани специалисти. Учебното заведение е готово да отпусне стипендии за кърджалийци, които да се подготвят по различните специалности, обяви председателят на Управителния съвет на холдинга Хюлия Гедик.

„Подобна инвестиция ще бъде от огромна полза за града”, коментира кметът Хасан Азис.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.