Още един град се включва в мрежата на Silicon Drinkabout

silicon-drinkabout

Дъблин се включва в неформална мрежа от събития Silicon Drinkabaout. Така стартъп събитието вече се провежда в общо девет града в Европа. В рамките на инициативата предприемачи и хора с идея за стартиране на иновативен бизнес се събират, за да се позабавляват в края на работната седмица. Един от важните и основни принципи на Silicon Drinkabout е да се провежда всеки петък в неформална обстановка.

Дъблин е деветият град в мрежата на Silicon Drinkabaout, която вече включва и градовете Лондон, Копенхаген, Манчестър, Амстердам, Торонто, Ню Йорк, Сан Паоло и София. Събитието дава възможност за запознанство с местната стартъп общност във всеки един от тези градове.

У нас петъчните неформални срещи на представители на българската предприемаческа екосистема се провеждат от ноември 2013 г. От тогава до сега Silicon Drinkabout Sofia се утвърди като събитие, на което се събират стартъп съмишленици, които обсъждат вълнуващите ги теми и осъществяват нови контакти.

Събитието тръгва от Лондон, където се организира от фрийлансър общността Mind Candy. В последствие се поема от лондонските предприемачи 3beards, които освен него управляват и “Don’t Pitch Me Bro” – събитие фокусирано върху решаването на проблемите на стартиращите проекти; Chew The Fat – дискусии с топ предприемачи от Великобритания и Digital Sizzle – събитие, чиито формат събира стартъп компании, предприемачи и хора от креативните индустрии на барбекю.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.