Райфайзенбанк подписа споразумение с ББР за 45 млн. лв. за финансиране на малкия и среден бизнес

finance3

Райфайзенбанк (България) ЕАД и Националният гаранционен фонд (НГФ), дъщерно дружество на Българска банка за развитие, подписаха ново гаранционно споразумение за поделяне на риска по кредити и банкови гаранции за малки и средни предприятия (МСП). Целта на гаранционната схема е да подпомогне развитието на българските малки и средни предприятия със стартиращ и съществуващ бизнес, като се улесни достъпа им до финансиране.

В съответствие с условията на Гаранционната схема 2015 г. Райфайзенбанк ще финансира при облекчени изисквания проекти на микро, малки и средни фирми, както и лица със свободни професии с максимален срок на кредитите до 10 години.

В рамките на дългосрочното сътрудничество между Националния гаранционен фонд и Райфайзенбанк настоящата Гаранционна схема 2015 от 45 млн. лв. е седмото поред споразумение между двете институции от 2009 г. насам, а общият гарантиран лимит по тези споразумения е 165 млн. лева.

Целта на схемата е да даде по-лесен достъп до финансиране за българските малки и средни фирми, като до този момент Райфайзенбанк е отпуснала кредити за повече от 1200 отделни проекта за обща сума над 146 млн. лв.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.