Корпоративна социална отговорност в малките и средни предприятия

CSRinSMEs-firstcover

От днес на пазара е новата книга „Корпоративна социална отговорност в малките и средни предприятия“. Тя представя резултатите от пилотното за България изследване на малкия бизнес у нас и как той разбира, възприема и прилага КСО на практика.

Освен за разнообразните дейности и фирмени ползи от прилагане на отговорното и етично бизнес поведение, книгата представя няколко практични модела за насърчаване на малките компании да се ангажират с принципите на КСО – по веригата за доставки, с правилна политика на стимули, както и чрез формиране на партньорски взаимоотношения с ключовите им партньори в лицето на големите корпорации. Новото издание е насочено към експерти и ръководители в компании, аналитични центрове, съсловни и браншови асоциации, инвеститори и представители на държавната администрация, към студенти и преподаватели по политически, стопански и технически науки.

Неин автор е д-р Марина Стефанова, експерт по корпоративна устойчивост и отговорност, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и Висшето училище по застраховане и финанси. Тя е председател на Българска асоциация на КСО специалистите и консултант по програмата „Business for results” към УНИЦЕФ в България. Работи активно за създаване на общи стандарти и политики в областта на КСО. Научните ѝ интереси са в областта на устойчивия успех на бизнеса, създаването на споделена стойност и партньорството между заинтересованите страни. Информационно-образователният й проект CSR AdviceBoх я позиционира в общественото пространство като един от онлайн предприемачите с кауза.

За да си поръчате книгата свържете се с нас на имейл: Abonament@enterprise.bg

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.