Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Що е то видеомаркетинг и как работи за бизнеса? II част

Що е то видеомаркетинг и как работи за бизнеса? II част

Ако търсите нови начини да се свържете с клиентите си, видео съдържанието може да бъде това, от което се нуждаете. Видео маркетингът ви позволява да създавате информативно, забавно, образователно или промоционално съдържание за привличане и ангажиране на вашата целева аудитория.

Повечето видео маркетингови кампании започват със стратегически и координирани усилия, за да помогнете за изграждането на идентичността на вашата марка и да накарате целевите клиенти да купуват вашите продукти или услуги, пише онлайн изданието business.com.

Преди да скочите в дълбокото обаче, важно е да разберете как да създавате видео съдържание, което да е ефективно, и какви видове съдържание получават най-голяма ангажираност от потребителите.

Първа част на материала – за различните видове видеосъдържание, можете да си припомните тук.

Как да създавате качествено съдържание? Изданието обобщава няколко важни принципа.

Задайте си цел

Създаването на качествено видео съдържание изисква маркетингова стратегия както с етапи преди, така и след производството. Трябва да имате мотивация за съдържанието си и да разбирате към кого е насочен видеоклипът.

Както при всяка форма на маркетинг на съдържание, от решаващо значение е да се запитате какви цели се опитвате да постигнете, коя е аудиторията, как ще представите информацията и дали този подход ще ангажира вашата целева аудитория.

Не пропускайте скрипта.

Трябва да зададете конкретни указания за вашите стъпки преди производството, като например създаване на скрипт или списък със сцени, който да се следва. Стъпките след производството, като например редактиране и оптимизация за търсачки (SEO), са много по-лесни за справяне, когато преглеждате артикулите, отколкото докато правите първоначалното изготвяне. Това улеснява финалните щрихи, които именно предизвикват висок трафик.

Възползвайте се от съвременния достъп до видео хардуер и софтуерни инструменти

Светът сега е толкова богат на видеоинструменти, че не е нужно нито да снимате с телефон, нито да се опитвате да се снабдите със снимачна техника от холивудски ранг. Качествено видео съдържание вече лесно се създава с помощта на удобен за потребителя софтуер за редактиране.

Оптимизирайте за търсачките

SEO чрез насочени ключови думи и ключови фрази може да увеличи трафика чрез по-доброто ви класиране в резултатите от търсене.

Опростете оформлението на вашето студио или работно пространство

Винаги е най-добре да подредите оборудването по начин, който улеснява достъпа и използването при необходимост. Уверете се, че всеки подходящ софтуер е отворен и готов да минимизира закъсненията по време на запис. Чистото, организирано работно пространство може значително да съкрати времето, прекарано в производство и постпродукция.

Намерете, подгответе и възпитайте таланти

Много организации определят говорител или водещ само за видеоклипове. Можете да използвате служител или някой на външен договор. Това си има и плюсове, и минуси.

Външният за организацията човек може да има богат опит с представянето на информация във видео формат, но това може да бъде доста скъпо. Освен това може и да не е запознат с индустрията, която популяризират, което може да струва на вашето видео известна автентичност.

Използването на някой от вашата компания може да намали разходите, но да отнеме известно време, за да се превърне в добър видеоговорител. Въпреки че са запознати с вашата индустрия, много служители нямат умения да обясняват какво знаят в лесно смилаем формат.

Редактиране, редактиране, редактиране

Колкото и съблазнително да е просто да прочетете скрипта и да пуснете бързо видеото, най-добрите видеоклипове се нуждаят от малко повече от това. Намалете паузите, изрежете лапсусите, както и прекаленото използване на „ъъъ“ или „ааа“. Снимането на една и съща сцена повече пъти ще ви помогне да получите най-добрата версия на всяка ваша идея. Освен това ораторът ви може да се справя чудесно с едно, но да не толкова добър в друго. Редактирането ви позволява да компилирате най-добре изпълнения сегмент от всяка сцена във финалното видео.

Изберете правилната музика.

Дори лека музика на заден фон може да помогне на зрителите да се съсредоточат върху видеото. За активни сцени изберете нещо с темпо, а за нощни или по-спокойни сцени – нещо бавно, релаксиращо. За по-дълги клипове комбинирайте различна музика.

Защо видео съдържанието е толкова ефективно в маркетинга?

Видеото е добър маркетингов формат, защото ви помага да разкажете историята си или да завъртите разказа си по естетически начин. Освен това оставя по-малко място за личната интерпретация на дадена тема от публиката. Не трябва да има несигурност около съобщението във видеоклип, ако разказът е солиден и ангажиращ.

Маркетингът на видео съдържание изисква по-малко усилия от страна на потребителя. Видеото е толкова ефективно, тъй като е силно ангажиращо, не изисква толкова концентрация, колкото четенето на статии, и е лесно за разбиране.

Как да измерим успеха на видео маркетинга

След като внедрите маркетинг на видео съдържание във вашия бизнес, естествено е да се чудите какво влияние оказва видеото. Това са няколко показателя, които можете да проверите, за да прецените колко добре се представя видеоклипът.

Брой преглеждания: Показва колко пъти е гледан клипът. Бързото увеличение на броя предполага голям интерес.

Кликвания: Това е колко често зрителите са щракнали върху връзки във вашия призив за действие.

Споделяния в социалните мрежи: Ако някой извлече толкова много от вашето видео, че смята, че другите ще имат полза, вероятно ще сподели видеото на своите социални медийни платформи. Това ви носи лийдове, до които иначе трудно бихте стигнали. Видеосъдържанието е най-автентичната и реална форма на маркетинг на съдържание, която можете да използвате, за да се свържете с вашата целева аудитория.

Ако все още не създавате видео съдържание за вашия бизнес, време е да започнете да използвате този мощен маркетингов инструмент като потенциален нов източник на приходи.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.