Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Стартира трети сезон на пре-акселераторската програма Primer

Стартира трети сезон на пре-акселераторската програма Primer
Miglena Ivanova

Европейската организация EIT InnoEnergy и Клийнтех България стартират трети сезон на пре-акселераторската програма Primer, която цели да обучава и подготвя предприемачи с идеи, които имат пазарен потенциал и биха въздействали положително върху устойчивото развитие на България.

До 31 октомври индивиди и екипи с иновативни идеи имат възможността да кандидатстват за участие в програмата чрез онлайн форма.

Primer е насочена към идеи в ранна фаза на развитие и ще предостави на предприемачите нужната подкрепа и знания за стартирането на техните проекти.

Благодарение на Primer участниците в програмата ще получат достъп до техники за преодоляване на различните предизвикателства при осъществяването на своята идея и създаването на успешен бизнес.

В програмата могат да участват, както регистрирани фирми, така и физически лица.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Клийнтех България.

Primer е програма, която предоставя на участниците нужната подготовка както за участие в международни конкурси като PowerUp!, така и в акселераторски програми като EIT InnoEnergy Highway с достъп до финансова и менторска подкрепа, международна мрежа от инвеститори и бизнес партньори.

Миналогодишният финал на PowerUp се проведе в Краков. В него взеха участие 14 стартиращи фирми от България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Литва, Латвия, Естония, Румъния, Хърватска, Турция и Гърция. Словашкият стартъп Danubia NanoTech спечели големия финал на най-големия конкурс и получи чек за 50 000 евро и възможност да се присъедини към престижния бизнес акселератор Highway на InnoEnergy.

България беше представяна от проекта Green charger, който осигурява лесен достъп до станции за зареждане на електрически автомобили. Проектът на Росен Данчев спечели българския финал на конкурса, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy в средата на април.

InnoEnergy се подкрепя от EIT, организация на Европейския съюз.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.