Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 4, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Как да се погрижите за онлайн репутацията си във време на пандемия?

Как да се погрижите за онлайн репутацията си във време на пандемия?

Химия. Харизма. Характер. Сътрудничество. Толкова много от това, което изгражда личния бранд и репутация, се фокусира върху човешката връзка и взаимодействие. Как обаче да поддържаме отношения, когато сме разделени?

Пандемията удари целия свят по неочаквани начини. Преди това изграждахме ангажираност с другите чрез зрителен контакт, образ, разговор и лична връзка. Сега се оказваме изолирани и разговаряме с нашите котки, кучета и деца, вместо с бъдещи клиенти, осъществяваме контакти в мрежата, говорим си с учениците, колегите и клиентите чрез технологиите, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Дори и в условията на изолация обаче е критично важно да се занимаваме с репутацията и марката си, докато навигираме в новото нормално. Изданието дава и шест съвета, които могат да помогнат за това.

Виртуални срещи

Всички несъмнено сме запознати с наличните днес инструменти за виртуални срещи. Използвате ли ги? Виждането на човешко лице ни дава допълнителен слой свързаност в сравнение с телефонния разговор или имейла. Трябва да видим очите на човека и да разгледаме неговата среда. Виждането на човека ни дава повече възможности да тълкуваме и тоналността на гласа му, отколкото без визуален сигнал.

Ежедневните видео срещи с екипа поддържат приемствеността и гарантират, че всички се чувстват подкрепени. Ако срещата се направи с кафе, почерпка или с книга, това ще накара всички да се усмихнат. Не можем да забравим усмивката, дори ако физически не можем да бъдем в една и съща стая.

За виртуалните срещи се уверете, че не обезличавате и стерилизирате средата, само се отървете от всичко неподходящо и разсейващо. Няма значение дали ще я осъществите от спалнята, гаража или кухненската маса. Изградете си визуална репутация.

Гласови повиквания

Ако можете да избирате между телефонен разговор или имейл, изберете разговора. Дори и кратък разговор ни дава човешка връзка. Топлотата, състраданието и съпричастността могат да се предават по различен начин при повикване, отколкото по имейл.

Социални медии

Онлайн пространството ни предлага завладяващо място за събиране. Потокът от информация и прозрения е постоянен и глобален. Макар че никога няма да заменят човешкото взаимодействие, социалните медии предлагат някои уникални начини да използваме силните си страни, да помагаме на другите и да се обединим като глобална общност.

Споделете ресурсите си

Имате ли умения, таланти, опит или работа, които можете да споделяте онлайн? Свържете офертата си с ценностите, които имате, за да достигне до хората. Без значение дали ще давате уроци по математика, ще изнасяте онлайн концерти или ще пазарувате за съседите си, изградете стойност. Личната марка и репутацията са закотвени в ценностите и без тях офертите са безсмислени.

Автентичността тук е ключова - стойността трябва да е истинска, а не опортюнистична. В крайна сметка ценностите са вашата морална операционна система.

Споделете човечността си

Какво чувствате? Всички виждаме постовете на уплашени и самотни хора, на празни рафтове в магазините и друго съдържание, което ни тревожи по някакъв начин. По всички начини, по които споделяме съдържание онлайн, ние споделяме своята човечност и представа за това, в което вярваме и ценим.

Не забравяйте, че хората споделят човешки мисли и емоции. Помислете как сте се представяли онлайн в миналото и дали в момента не е подходящо и необходимо да публикувате по-автентични и сърдечни съобщения.

Споделяйте внимателно

В някои случаи информацията може да нанесе много вреди. Социалните медии се превърнаха в източник на фалшиви новини и отдръпване от ежедневието. Не разпалвайте излишни пожари, в бъдеще това може да има лошо отражение върху онлайн репутацията ви.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.