IBM преговаря с Revel Systems за сливане.

revel-pos-pr

Американският технологичен концерн International Business Machines (IBM) започва преговори за придобиването на Revel Systems, доставчик на т. нар.  Point-of-Sale (POS) решения (точки на продажби, преди всичко в търговията на дребно, б. ред.).

През миналата година Revel, която е основана през 2010 г. и в момента има около 750 служители, е била оценена на над 500 млн. долара, предава Bloomberg, която пише за сделката, позовавайки се на свои източници. Преговорите обаче са в начален етап и в крайна сметка може да не доведат до сделка, уточнява агенцията.

Revel и IBM засега отказват коментар.

Revel може да помогне на технологичния концерн да запълни една празнота в продуктовата си линия за търговията на дребно. IBM продаде своя подобен бизнес на Toshiba Corp. за повече от 800 млн. долара през 2012 г.

Revel е поредният стартъп, който обмисля продажба на фона на по-строгата среда за финансирания и спадащи оценки. Компанията не дава данни да своите приходи, печалба или загуба, но в края на 2012 г. заяви, че вече е на печалба.

Технологичните сливания достигнаха обем от 295 млрд. долара през първото полугодие на 2016 г., което е втората най-висока сума, показват данни на анализаторската компания Dealogic.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.