Горан Миланов е избран за президент на Европейската фасилити мениджмънт асоциация EuroFM

%D0%A4%D0%9C_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_sjp8o2

На заседание на EuroFM – Европейската фасилити мениджмънт асоциация, състояло се на 10 и 11 октомври в Анкара, досегашният вицепрезидент на асоциацията Горан Миланов, управител на Видако, е избран за президент.

Новината бе съобщена по време на откриването на 14-ата годишна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“, организирана от списание „Фасилитис“, в Интерпред СТЦ София.

Горан Миланов отбеляза, че българските фасилити мениджмънт компании са научили много от своите западноевропейски партньори, но не трябва да губят темпото на подобряване. По думите му други държави от нашия регион са започнали внедряването на съвременни практики по-късно от нас, а вече ни достигат.

В откриването на конференцията се включиха още председателят на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) Иван Велков, издателят на сп. „Фасилитис“ доц. д-р Атанас Георгиев и програмният директор на събитието Антон Гинчев, мениджър в Ten Brinke Asset Management (Германия).

Двудневната конференция се провежда с генералното спонсорство на KONE и с подкрепата на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА).

И тази година над 140 професионалисти се събират заедно, за да обсъдят добри практики от професионалната си дейност и за да научат повече за най-новите технологични решения в управлението и поддръжката на сгради и свързаните бизнес процеси.

Партньори на събитието са Асоциацията на собствениците на бизнес сгради (АСБС), Асоциацията на дружествата за управление на етажната собственост (АДУЕС), Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС), Български съвет за устойчиво развитие (BGBC) и Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК).

В първата сесия на конференцията Иван Велков, Таня Косева-Бошова (председател на УС в АСБС) и доц. д-р Момчил Георгиев (генерален секретар на БАРОК) обсъдиха предизвикателствата пред управлението на процесите в частни и обществени сгради. Според доц. Георгиев в културните организации има голям потенциал за въвеждане на съвременни фасилити мениджмънт практики, като тези услуги трябва да бъдат прилагани от най-големите сгради - като НДК, до най-малките читалища по региони.

Таня Косева-Бошова отбеляза, че работната среда е все по-важен фактор за служителите на компаниите наематели и инвеститорите трябва да се съобразяват с това. Фасилити мениджмънт партньорите пък следва да отчитат потребностите не само на инвеститорите, но и на ползвателите на сградите.

Иван Велков даде примери за успешни практики и партньорства в българския фасилити мениджмънт бизнес и сподели, че качеството на услугите, предоставяни от българските компании, се следи много сериозно от клиентите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.