Как да използвате цифровите технологии, за да трансформирате бизнеса си?

digitalization-Pixabay

Потребителите искат да намират бързо ценни решения на проблемите си. С помощта на технологиите дигиталната трансформация дава възможност на бизнеса да подобри клиентското преживяване и да осигури на клиентите това, което те искат, по максимално удобен начин. Дигиталната трансформация на бизнеса обаче се случва бавно, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

На фона на кризата с коронавируса COVID-19 нуждата от дигитална трансформация никога не е била толкова належаща. Предприятията, които не успеят да се трансформират, рискуват да загубят мястото си на пазара.

За да достигнат до клиентите в условията на социална дистанция, някои предприемачи промениха начина, по който общуват с потребителите, като въведоха цифрова трансформация. Иновациите се случват с безпрецедентни темпове. Докато ресторантите си партнират с технологичните компании, за да увеличат възможностите си за мобилни поръчки, фитнес залите и фитнес компаниите използват медиите, за да достигнат до своите клиенти, въпреки че са затворени.

Как и вие да възприемете цифровата трансформация успешно? Изданието предлага пет стратегии.

Превключете мисленето си от фокусиране върху продукта към насочено към клиента

Що се отнася до възприемането на дигиталната трансформация, опитът на клиентите е много важен. Вместо да се фокусирате върху характеристиките на вашите продукти, поставете по-голям акцент върху удовлетворяването на нуждите на вашите целеви клиенти.

Ако разбирате ясно проблемите на вашите клиенти и им предлагате персонализирано изживяване, което може да реши техните проблеми, те ще станат ваши лоялни клиенти.

Такъв пример са ресторантите: вместо да популяризират по-силно храната и менютата си, те правят промяна, като предлагат доставка до дома, като си партнират с технологични компании.

Създаване на иновативни цифрови изживявания

Сега потребителите очакват магазините и бизнеса да произвеждат много повече цифрово съдържание, което е персонализирано, бързо и евтино, дори и безплатно. Ето защо предприемачите трябва бързо да се адаптират към тази тенденция и да увеличат дигиталния дизайн и производството на съдържание, за да поддържат клиентите си ангажирани.

Например глобалният търговец на мебели Insidesource стартира дигитално списание и  онлайн конкурс, за да се ангажира със своята публика на фона на COVID-19. Кампанията кани участниците да създадат мебели, изработени от нетрадиционни материали, с които те разполагат у дома. Победителят ще получи възможност неговите мебели да бъдат професионално произведени.

Изградете потребителското преживяване без да се налага да зависите от техническите екипи

Дали наистина можем да изградим персонализирано клиентско изживяване без технически екип? Отговорът е да. Има много нови технологии, които предприемачите могат да използват за това. Можете лесно да намерите платформи без код, да ползвате платформи за съдържание и дизайн, за хостинг, за визуализация на аналитични данни.

Технологиите без кодове са предназначени за предприемачи, които може да нямат технически или дизайнерски опит, за да създават ефективно цифрово изживяване без да се налага да назначават допълнителен екип.

Използвайте отдалечена работна сила и автоматизация

С помощта на технологиите служителите вече няма нужда да работят на определено място през цялото време; някои работни места дори могат да бъдат поети от роботи. Например в търговията на дребно роботи могат да поемат рутинни задачи, като проверка на инвентара и изпълнение на поръчки.

За управление на отдалечените служители  помислете за използването на инструменти за управление на проекти и за връзка с екипа.

Сега е време за дигитална трансформация

COVID-19 е по същество призив към предприемачите да приемат цифровата трансформация. Може да не е лесно да промените начина, по който управлявате бизнеса си, бързо, но знайте, че началото винаги е най-трудното. С всички инструменти и примери  можете да се адаптирате успешно към трансформацията и да насочите бизнеса си към растеж.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.