Форум на ЕП ще търси решения на проблема с младежката безработица

european-flags-611170-m

Младежката безработица е темата на тазгодишното издание на гражданския форум "Агора", който ще се проведе в Брюксел между 6 и 8 ноември. В тази връзка, организаторите от Европейския парламент канят младежи от 28-те страни членки да кандидатстват за участие в събитието, което от 2007 г. е единственият по рода си инструмент за обсъждане с гражданите на въпроси от законодателния ред на ЕП с цел постигането на консенсус.

Крайният срок за кандидатстване за участие онлайн е 31 август. В конференцията могат да участват кандидати на възраст от 18 до 30 години, пребиваващи в една от 28-те страни членки на ЕС. Общо 56 младежи - по двама от всяка държава членка, ще бъдат поканени за участие в конференцията. Тъй като разискванията ще се провеждат на английски, френски, немски или испански език е важно участниците да са в състояние да дебатират на един от тези езици. Ще бъде осигурен пасивен превод на гръцки, италиански, португалски и полски език. Транспортът и разходите за настаняване на всички участници се поемат от Европейския парламент.

Целта на Гражданския форум „Агора е да събере млади хора от цяла Европа, за да обсъдят настоящите предизвикателства на пазара на труда в ЕС. Те ще обсъждат с останалите участници от другите държави членки и с помощта на експерти редица конкретни теми, свързани с младежката безработица. Препоръките, които формулира Гражданският форум „Агора“, ще бъдат предоставени на хората, взимащи решения на европейско равнище.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.