Спад на глобалното бизнес доверие

business

Глобалното доверие на бизнеса се е понижило до 5-годишно дъно, след като намеренията за наемане и инвестиции на компаниите се намират в близост до най-ниските си нива в периода след световната финансова криза, сочи ново проучване, цитирано от CNBC.

"Облаците над световната икономическа перспектива се сгъстяват, която е най-мрачната от глобалната финансова криза насам", заявява Крис Уилямсън, главен икономист в Markit.

Броят на компаниите, които очакват тяхната стопанска дейност да бъде по-висока в бъдеще превишава песимистите с едва 28%, което е най-ниското ниво от 2009 г. насам, според Markit Global Business Outlook, пише infostock.

Глобалните намерения за наемане на персонал отстъпиха до 17-месечен минимум на фона на влошаващата се ситуация в САЩ, Япония, Великобритания, Русия, Бразилия, както и в еврозоната.

"Във Великобритания нагласите за заетостта са най-оптимистични сред големите икономики, докато френските фирми са най-песимистични. Франция е единствената страна, в която се предвижда нетен спад на заетостта за следващата година", заявяват от Markit в доклада.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.