Сатя Надела оглави Майкрософт

Satya3_web

Бордът на директорите на Майкрософт избра нов изпълнителен директор на технологичния гигант. Това е Сатя Надела, който е част от екипа на компанията от 22 години, ръководейки до скоро групата Cloud & Enterprise, един от най-бързо растящите и успешни бизнеси на компанията.

Същевременно, стана ясно, че основателят на Майкрософт Бил Гейтс продължава поетапното си оттегляне от лидерството на компанията, отстъпвайки поста си на председател на Борда на директорите Джон Томпсън. Гейтс ще продължи работата си като технологичен съветник на Майкрософт.

„В този период на трансформация няма по-подходящ човек, който да оглави Майкрософт от Сатя Надела”, коментира Бил Гейтс. „Сатя е доказан лидер със солидни инженерни умения, бизнес визия и способноста да обединява хората. Визията му за това как технологиите трябва да се използват и преживяват по целия свят е точно това, от което Майкрософт се нуждае в момента, в който компанията навлиза в нов период на засилени продуктови иновации и растеж”, посочи още той.

Кой е Сатя Надела?

Сатя Надела се присъединява към Майкрософт през 1992 г. Оттогава той ръководи основни стратегически и технологични промени в портфолиото от продукти и услуги на компанията, а най-вече – трансформацията  към облака и развитието на една от най-големите облачни инфраструктури в световен план. Тя включва поддръжката на Bing, Xbox, Office и други услуги.

 

„Майкрософт е една от малкото компании, направили истинска световна революция чрез технологиите и за мен е чест, че бях избран за неин лидер”, заяви Надела. „Възможностите пред Майкрософт са големи, но за да се възползваме от тях, трябва да си поставим ясен фокус, да се движим бързо и да продължим да се променяне. Голяма част от моята работа е да засиля нашата способност да доставяме иновативни продукти на нашите потребители по-бързо”, допълни новият шеф на световната компания.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.