Нестле създава 20 хил. работни места за младежи до 2016 г.

yei-story

Във връзка със задълбочаващия се проблем с младежката безработица, международният гигант Нестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Инициативата Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г. Това обяви Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа Лоран Фрекс на откриването на инициатива в Гърция - държава, в която повече от половината младежи на възраст под 25 години са без работа.

„Днес един от всеки четирима млади хора в Европа е безработен“, подчерта Фрекс.  „Помислете си за въздействието върху нашето общество, ако тези млади хора бъдат оставени без доходи, без бъдеще, без надежда. С растежа на нашия бизнес и инвестиции в Европа искаме да направим всичко възможно, за да засилим и развием техните умения, както и да подобрим възможностите им за заетост, независимо от тяхното образование“ – допълни той.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза още г-н Фрекс.

Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата. Компанията ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове. Ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.