„Млад меринджей” и „интернет лумпен” – хит сред имената на нови уеб домейни

net

Купуването на имена на домейни, свързани с актуални събития и „вирусни” явления в интернет става все по-популярно, като напоследък безспорен хит сред потребителите са изразите „интернет лумпен” и „млад меринджей”. Само през последните дни много имена като internetlumpen.com, internetlumpen.net, internetlumpen.org, internetlumpen.info, mladmerinjei.com вече са заети, съобщават от Суперхостинг.БГ.

Освен култовите изрази, станали известни покрай предаването на Нова телевизия „Съдебен спор” и продължаващите вече над 2 месеца анти-правителствени протести, хостинг компанията като цяло отчита сериозен ръст в търсенето на домейни, свързани с актуални събития, забавни наименования, „вирусни“ онлайн клипове, популярни „бисери“ от публичното пространство и др.

„Най-често целта в такива случаи е, собственикът на домейна да спечели трафик от актуалността и нарастналото търсене на определени думи и изрази. Когато голям брой хора търсят такива актуални думи, те лесно попадат на сайтове със съответното наименование. По този начин собствениците на интернет проекти могат да увеличат потребителите си, възползвайки се от тенденциите“ - обяснява Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.

Според него, от подобен ход има смисъл, ако собственикът на домейна създаде и уебсайт, който да бъде индексиран на предни позиции в интернет търсачките при търсене на съответния израз. От значение е и съдържанието, което ще бъде публикувано на страницата, както и нейното популяризиране и цялостно развитие.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.