Пет начина успешно да обучите хибридна работна сила

Пет начина успешно да обучите хибридна работна сила

Работното място се промени много заради пандемията и мениджърите по човешки ресурси се питат как да подготвят успешно хибридна работна сила.

От решаващо значение е обучението да се адаптира и екипите за човешки ресурси да водят с творческа мисъл. Чрез подсилени методи на обучение, акцент върху благосъстоянието и повишена гъвкавост, HR специалистите могат да гарантират, че екипът им е на правилния път към успеха, пише онлайн изданието business2community.com.

Овластяването на всички служители с подходящите инструменти и ресурси ще позволи безпроблемен преход на работното място. Адаптирането на методите на обучение в подкрепа на хибриден формат на работната сила ще помогне на служителите да продължат да бъдат ангажирани и да останат мотивирани.

Подновете тренингите

Ангажираността на служителите е една от най-предизвикателните части от преразглеждането на програмата на компанията за учене и развитие. При наличието на служители в офиса и отдалечени служители може да бъде предизвикателство да се съберат всички. Промяната на вашето обучение, за да привлече вниманието и ангажираността на служителите, може да засили дългосрочния интерес.

Как да приспособите тренинг програмите? Ако видеоклиповете за обучение са жизненоважен компонент от вашето обучение, помислете за обхвата им. Важно е обучителните видеоклипове да бъдат по-непринудени и да задържат вниманието.

Помислете за комбинация от виртуални кръгли маси, предварително записани уебинари и съдържание за самостоятелна работа.

Изберете режим на обучение

Синхронни или асинхронни тренинги? А защо не и двете? Има няколко плюса и минуса при внедряването на двата режима във вашата програма за обучение, но комбинацията може да има трайни ползи за вашите служители.

Синхронното обучение може да бъде много ефективно, когато обхваща информация и съдържание, от които екипът се нуждае колективно. Въпреки че този режим може да се направи лично или хибридно, всеки служител може да се възползва от това да чуе едни и същи въпроси и отговори и да има връзка с колегите си.

Като алтернатива, асинхронното обучение може да бъде също толкова ефективно по различни начини. Този начин на обучение позволява на служителите да учат в удобно за тях време и темпо. Асинхронното обучение може също така да даде възможност на служителите да се задълбочат независимо в съдържанието и да имат възможност да обмислят информацията, ако е необходимо.

Насърчете взаимодействията

От служители, работещи в офиса, дома и навсякъде по света е предизвикателно да направите екип. Как да преодолеете празнината? Zoom и други платформи за свързване могат да допринесат за взаимодействията. Всички потребители могат да се учат в рамките на едни и същи сесии и ангажираността да се рационализира. Взаимодействието и ангажираността могат да бъдат увеличени чрез използване на ангажиращи тестове, анкети и творчески видеоклипове.

Работете върху благосъстоянието

Пандемията донесе уникални възможности за подобряване на трудовата култура - а именно психичното здраве. Тази времева рамка подчерта важността на баланса и здравословното състояние за борба с прегарянето и виртуалната умора. Както HR специалистите, така и мениджърите трябва да обмислят чести проверки както за опитните, така и за новите служители, за да ги подкрепят и смекчат прегарянето.

Лидерите и специалистите по човешки ресурси трябва да обмислят провеждането на уелнес обучение като част от процеса на включване или преквалификация, за да вдъхновят здравословни практики на работното място. Включването на инициативи за психично здраве може да помогне на служителите да бъдат по-продуктивни и да установят по-здравословни работни навици.

Поставете постижими цели, които водят до силни резултати

Всички знаем, че целите са от решаващо значение за всеки успешен план за обучение. Лидерите искат успех, но постижими ли са поставените цели? Във всяка програма може да се случат промени, но това не е непременно знак за провал. Ревизиите във вашия план за обучение само ще засилят бъдещото обучение.

Започнете с по-малки цели и помолете служителите и мениджърите за обратна връзка, за да преценят какво работи от актуализирания план. Попитайте мениджърите какво искат да видят от екипите си, а служителите - какви знания се надяват да получат.

Оценката на резултатите въз основа на достъпни цели и обратна връзка от групата ще доведе до подобрения. Може да не се случи веднага, но работата за постигане на конкретни цели ще изгради солиден път към успеха.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.