Спечелете индивидуална коучинг сесия: Изкуството на мотивацията!

leadreship

* Материалът е част от рубрика "Експертите говорят" на PrimeLine Consultants International в сп. Enterprise. Статията „Как да мотивирамe служителите си и да стимулирамe тяхната ангажираност? “може да намерите в бр. 5 на изданието.

„Животът се свива или разширява пропорционално на куража на човека.“ -   Ане Нин

Обикновено сме склонни да свързваме думата „кураж“ с война, но смелостта играе роля точно толкова важна за Вас като бизнес лидер, колкото и за войник в битка. Всяко решение, което взимаме съдържа доста риск както и във всяка позиция, която заемаме спрямо конкуренцията.

Конкурентната природа на обществото и света на бизнеса ще Ви предоставят много възможности да бъдете смел – или внимателен. Тези, които ръководят, основават действията си от части и на възприятията си спрямо теб. Вашето оцеляване би могло да зависи от примера Ви. Вашият кураж ще изиграе важна роля да обединява екипа Ви във времена на изпитания.
*****
Никога не се страхувай да задържите линията на Вашите идеали и да се предадете под напрежението от трудна ситуация. За да го постигнете се опрете на куража си!

Ще Ви разкажем една история, историята на човек, изследовател, пътешественик, който винаги ни е изумявал и възхищавал, от когото сме черпили вдъхновение... Сър Ърнест Шекълтън!

На 29 декември 1914 г. във вестник London Times се появява малка обява: Търсят се мъже за опасно пътуване, с  малки заплати, при свиреп студ и постоянна опасност, завръщането е под съмнение, в случай на успех славата и честта са гарантирани!

От отзовалите се са избрани 27 човека, които дори не могат да си представят какво ги очаква. Техният кораб Endurance (Издръжливост) замръзва в антарктическите ледове на морето Уедъл и екипажът остава напълно изолиран от света, без начин за комуникация или спасение.

Тази ситуация на невъобразими трудности и изпитания продължава почти 2 години, за което време сър Шекълтън  успява да запази духа на групата и накрая, напук на нищожните шансове, успява да спаси екипажа си без да загуби дори ЕДИН човешки живот!

Това е една от най-великите истории за оцеляване на екип, воден от истински лидер!

Лидерска викторина!

КАКВИ СПОРЕД ВАС СА БИЛИ ЛИДЕРСКИТЕ ПОХВАТИ И ПРАКТИКИ, КОИТО СЪР ШЕКЪЛТЪН Е ИЗПОЛЗВАЛ, ЗА ДА СПАСИ ЕКИПАЖА СИ В РАМКИТЕ НА ДВЕ ГОДИНИ, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ РАЗЛИЧНИ И РАЗНООБРАЗНИ ЧЛЕНОВЕ :  ОТ НАПЪЛНО ИЗПАДНАЛИ, БЕДНИ МОРЯЦИ ДО УЧЕНИ, БОГАТИ И ОБРАЗОВАНИ АВАНТЮРИСТИ?

***

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ОТГОВОРИ, СВЪРЗАНИ С ИСТОРИЯТА НА СЪР ЪРНЕСТ ШEКЪЛТЪН, ДО 15.02.2019 на office@primelineconsultants.com или abonament@enterprise.bg. 

НАЙ-ПОДРОБНИЯТ И ИЗЧЕРПАТЕЛЕН ОТГОВОР ЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДА! - ИНДИВИДУАЛНA КОУЧИНГ СЕСИЯ: ИЗКУСТВОТО НА МОТИВАЦИЯТА!

С ПРОФЕСИОНАЛЕН КОУЧИНГ КОНСУЛТАНТ ОТ PRIMELINE CONSULTANTS INTERNATIONAL!

***********************************

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.