Как една дългогодишна лекарка без опит в онлайн предприемачеството създаде успешен бизнес с онлайн цветарски магазин

DSC_2702-1000x401

Залагайки на SaaS технологиите, Мария Найденова развива онлайн цветарница, която впоследствие се разширява и с физически обект

 

Може ли човек с 28-годишен лекарски стаж и никакъв опит в онлайн бизнеса да развие успешен онлайн магазин? Разбира се – доказва го историята на Мария Найденова, дългогодишен доктор и страстен почитател на своето хоби – цветята, която неотдавна взима решението да го развива професионално.Нарича себе си „дълбоко закодиран аналогов човек“, но въпреки това създава успешен дигитален бизнес, благодарение на подкрепата на своето семейство и близки, както и на наличието на лесни и достъпни технологични решения като SaaS платформите, които предлага СуперХостинг.БГ.

 

„Тези технологии промениха много нещата и показаха колко е лесно за всеки от нас не просто да навлезе в дигиталното пространство като потребител, а и да създава нови възможности, да се превърне в успешен предприемач и да изрази по най-добрия начин своята креативност. Подобни онлайн платформи наистина разширяват много възможностите за стартиране на малки бизнеси с всички позитивни ефекти от това.“ - убедена е Мария Найденова.

 

Когато говорим за онлайн бизнес, най-често става въпрос за традиционни физически обекти, които взимат решение да създадат сайт за своя бизнес. Много по-редки са случаите, в които един бизнес първо се позиционира в дигиталното пространство и след това изгражда физически магазин. Именно такъв обаче е случаят с бизнеса на Мария Найденова.

 

Въпреки че няма никакъв опит в дигиталния маркетинг, първоначално тя създава с помощта на своя съпруг онлайн магазина Flowersinsofia.com, чрез който предлага разнообразие от букети за сватби и други поводи. Сайтът бързо увеличава своята популярност, а поради сезонността на цветарския бизнес, Мария постепенно се ориентира към сватбената и събитийна флористика. По-късно създава фирмения сайт Flowersinvarna.com, който има за цел да презентира услугите ѝ за сватбена декорация и в морската столица.

 

„За мен онлайн присъствието беше ключово още от момента, когато взех решение да стартирам малък бизнес. Радвам се, че попаднах на СуперХостинг.БГ и техните решения, които максимално улесняват всеки стартиращ бизнес. С тяхна помощ не само създаваш сайтове, а нови възможности за развитие. Аз самата не разбирам от технологии и много от термините в областта са ми неясни. Затова имах нужда от доверен партньор, който да ми помага, да ми посочва грешките и да решава проблемите заедно с мен. Интернет се промени много през последните години и от запазена територия за технологични специалисти и маниаци, се превърна в среда, в която всеки желаещ може да създаде устойчив бизнес, без значение дали досега се е занимавал с технологии, или със съвсем различна дейност като например медицина.“ - добавя още Мария Найденова.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.