Софтуер за 3D принтери и платформа за плащане в градския транспорт влизат в преакселератора на Start It Smart

Преакселераторската програма на клуба по предприемачество Start It Smart избра 15-те стартъп екипа, които влизат във второто издание на инициативата. Start It Smart | Pre-Accelerator е 10 месечно предизвикателство, в което участващите екипи преминават през обучителни сесии и срещи с ментори, запознават се с инвеститори и представители на акселератори. Вторият сезон на програмата ще продължи до 23 ноември с интензивен набор от обучения, срещи и менторства. Ето и избраните проекти:

Tekrar - предлага продукт, който позволява на компании, разработващи Android (или Java) приложения, да ги пренесат върху Microsoft-ски технологичен стек, което ще им отвори нови пазари в още една голяма платформа без това да им коства време и пари за разработка.

Recity - нов начин за разделно събиране на отпадъците. Целта на проекта е да има повече прозрачност в целия процес, хората да имат по-голямо доверие и в замяна да бъдат стимулирани по различни начини.

Printrido Remote е многоплатформен софтуер за управление на 3D принтер. Служи за настройване и калибрация на 3D принтери. Бърз, лесен, качествен, многоплатформен. SofiaEats e мобилно приложениe, което има за цел да улесни търсенето на подходящ ресторант спрямо конкретните желания и нужди на потребителя. Търсачката ще е изключително кустомизирана, както и генерирането на резултати ще бъде базирано на предишни предпочитания. SofiaEats ще предоставя на потребителите си и качествени ревюта на ресторантите.

Tickey е проект, предлагащ цялостно решение за мобилни плащания в градският транспорт. Стартъпът използва последните технологии за контактно и безконтактно валидиране и плащане (NFC, iBeacon, RFID и др.), предлагайки пълната гама от мобилни апликации и web платформа.

Akram е система, която позволява на брандовете да се свържат с потребители на приложения и да предложат награди за техните постижения. Не само че Акрам не нарушава “user experience” на потребителите, а го подобрява като им предлага реални награди за техните постижения. Брандовете от своя страна, се свързват с потребителите по – успешно, привличайки и задържайки своите клиенти.

eCasting е платформа, която набира хора, желаещи да бъдат статисти в кино и ТВ продукции, промоутъри и модели. Каталогът бива предоставян на продуцентски къщи, модни и рекламни агенции. В момента eCasting има над 10 хил. потребители.

Stencil е уеб платформа за създаване и поддържане на мобилни приложения. Целта й е да направи мобилните приложения достъпни и лесни за управление дори за най-малките бизнеси. Приложенията са най-ефективният канал за подкрепа на лоялността на клиентите, пряка комуникация, таргетирани промоции и други услуги с добавена стойност.

Cr8value e дигитално дизайн студио, което ще се специализира във визуализирането на информация и микро съдържанието. Към това проектът добавя и решения като анимацията, видеото и общи услуги свързани с графичния дизайн.

YCharge е хардуерно решение за зареждане на електрически коли. Устройството ще позволи на широк кръг хора да зареждат автомобилите си дори и в гаражите си. То може да бъде използвано и от бизнеса, предлагащ услуги на място с цел поодобряване на клиентския опит и покупко-готовност.

Sporty е иновативна социална платформа, чиято основна цел е да се улесни организирането на свободното време в областтта на спорта. Чрез просто меню и интерактивна карта с всички спортни площадки, хората ще оптимизират времето си, необходимо за организация на екип/група във всеки един спорт. Приложението ще се концентрира повече в комуникацията, отколкото в създаването на програми за трениране или график.

Retable е уеб платформа за оценки. Реални мнения, реални хора, реална помощ.

Cleverguard е интелигентна охранителна система, която използва клауд базирана архитектура, за да предостави по-надеждна и по-функционална охрана за дома. Системата е напълно безжична, което позволява инсталирането й за по-малко от 2 минути. Чрез Cleverguard хората могат да разберат какво се случва в дома им само с няколко клика, както и да бъдат известявани за всички събития, които се случват там.

Everythink е система за развиване на въображението, която се основава на 12 креативни техники за генериране на идеи и 48 параметъра на въображението, които обхващат свободните асоциации на хората.. Целта е чрез семинари и обучения хората да разчупят стандартното си мислене, да използват потенциала на собственото си съзнание и да създават сами гениални идеи, продукти, услуги, реклами, бизнес процеси, забавления и изкуство.

Проектът Kuknall цели да създаде ергономична седалка за стандартна тоалетна и степенка за крака, които да дадaт възможност на потребителите за превенция от различни болести на отделителната система и здравословен начин на живот. Идеята вече има изграден прототип.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.