Програма "ФЕРМАТА"
10.12.2015 - Хотел "Верея", гр.Стара Загора
13:30 - 14:00 Регистрация и Добре дошли!
14:00 - 14:30 Предизвикателства и проблеми в I-вата година от прилагане на ОСП - директни плащания и ПРСР - гост участници Таня Дъбнишка експерт в Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ и Радослав Христов, Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/
14:30 - 14:50 "LG високодобивните и адаптивни хибриди за всеки тип поле", Тихомир Острешков, Лимагрейн България
14:50- 15:20 "Добрите практики на един зърнопроизводител и предизвикателства пред зърнопроизводството", Диян Танев, Собственик и Управител на Агроплод
15:20- 15:50 "Предизвикателството да си Биоземеделец", Албена Симеонова, Председател на Българска Асоциация Биопродукти/БАБ/
15:50 - 16:10 "Финансиране на бизнеса в региона - БАКБ - надежден партньор - Емил Величков, Ръководител отдел "Европейски програми и финансови институции" в Българо-Американска кредитна банка
16:10 - 16:30 Кафе пауза
16:30 - 18:00 ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ /ПРСР/ 2014-2020- гост участници Снежана Благоева, Директор дирекция "Директни плащания и промоции", Антон Аспарухов, Директор дирекция "Развитие на селските райони" Министерство на земеделието и храните
Директни плащания - обзор данни и анализ за 2015г., Схемата за Зелени директни плащания, Схемата за млади земеделски стопани, индикативки ставки за директни плащания на площ 2015, предстоящи плащания по СЕПП през 2016г.
Индикативния график за прием на проекти и предстоящите приеми на проекти по мерки 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" и 4.2 "Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукт"
Oбновената ОСП- по въпросите: Защо липсва прием по подмярка 6.4 "Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности и мярка 16 "Сътрудничество"? За мярка 9 "Учредяване на групи и организации на производители" заложена в индикативният график 29.08 - 30.10.2016 от ПРСР 2014-2020.
Възможности за инвестиции в производство и преработка на земеделски суровини -предстоящи приеми на проекти
18:00 - 19: 30 КОКТЕЙЛ и Networking