Да купите бизнес след пандемията - една примамлива възможност

Да купите бизнес след пандемията - една примамлива възможност

Кога е подходящият момент за закупуване на бизнес? Това е важен въпрос, който много хора си задават, особено ако имат интерес към конкретен бизнес след края на пандемията.

За желаещите да придобият бизнес е интересно какви типове фирми и местоположения ще представляват най-добрите възможности след COVID, както и кои ще са най-голям риск, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Друг въпрос е дали купувачите да гонят добра сделка, или да рискуват и да вложат повече пари в бизнеса, който придобиват.

Много хора ще искат да продават след края на пандемията и това е вашият шанс, ако винаги сте искали да купите бизнес, за да започнете своя дейност или да разширите бизнеса си.

Изданието обобщава най-важното при покупка на бизнес.

Бюджет

Каква сума да отделите - това е най-важното, което трябва да определите. Донякъде сумата, която можете да платите, ще определи и какво ще можете да купите.

Занимавайте се с бизнес, на който бихте се радвали

Винаги е по-добре да участвате в бизнес, който отразява вашите интереси и ви носи удоволствие. В идеалния случай това ще бъде вашето призвание. Не искате да придобивате бизнес, който изисква да стоите цял ден зад бюрото, когато нашата страст е да бъдете на открито.

Направете списък на всичките си таланти

Това включва от очевидните до забравените. Не оставяйте нито един от тях. Ако владеете MS Word, Excel и други компютърни програми, запишете го. Ако знаете как да свирите на музикален инструмент, не забравяйте да го включите в списъка си с таланти. Направете пълен опис на нещата, които знаете как да правите, което ще бъде важно при търсенето на бизнеса, който ще придобиете.

Изберете къде искате да работите

Искате ли да останете в същия район, в който живеете, или сте готови да се преместите? Ако не се интересувате от преместване, тогава има ли възможност например да продавате чрез интернет?

За бизнеса най-важното е да расте. Градовете, общностите и взаимоотношенията или живеят, или умират, защото нищо не остава същото. Нещата вървят назад или напред. Подредете шансовете във ваша полза; отидете там, където има растеж, и дайте предимство на бизнеса.

Знайте кой сте като потенциален собственик на бизнес

Достатъчно дисциплинирани ли сте, за да завършите проект сам, или пък работите по-добре с партньор? Когато купувате действащ бизнес, трябва да сте готови с концепция как ще го управлявате и развивате. Заедно с бизнеса много често вървят и служители, които познават бизнеса.

Определете комфортната си зона

Харесвате ли да работите с широката общественост и да обслужвате широката общественост, или ви е по-удобно зад кулисите да помагате на хората чрез имейли или телефон? Ако сте интроверт, който се чувства неудобно да разговаря лично с хора всеки ден, тогава не търсете бизнес, който изисква много лично взаимодействие.

Когато определите всичко това, ще имате основните точки, които да ви помогнат за потърсите подходящ бизнес за закупуване. Ще знаете как ще осигурите инвестицията, ще търсите ли партньор и какви възможности искате.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.