Привличаме швейцарски инвестиции в сферата на аутсорсинг и IT индустрията

news-2467-3585

Възможностите за привличане на швейцарски инвестиции у нас в сферата на аутсорсинг и IT индустрията обсъдиха на двустранна среща министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланикът на Швейцария Н. Пр. Денис Кнобел. По думите на посланика в страната ни има добри предпоставки за привличане на интереса на швейцарския бизнес, който в опита си да оптимизира производствата си насочва поглед навън.

„България има много силни позиции в Европа. Нашият бизнес трябва да се запознае с възможностите, които предлагате“, посочи на срещата посланик Кнобел. Той отбеляза, че трудно се привлича интересът на швейцарските фирми, но че усилията, които страната ни полага дават видими резултати.

На срещата беше обсъдено предстоящо посещение на министър Лукарски в Швейцария, в рамките на което ще бъде проведен икономически форум за представяне на предимствата ни като инвестиционна дестинация за аутсорсинг и IT. Посланик Кнобел подчерта важността на това посещение като естествено продължение на последните визити на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев в Швейцария и като решителна стъпка за позиционирането на България в спектъра на швейцарските фирми.

В началото на лятото предстои да бъде осъществено и посещение на голяма бизнес делегация от Швейцария в България.

Министър Лукарски и посланик Кнобел обсъдиха още напредъка по въвеждането на системата за дуално обучение у нас. „Надявам се с новия министър на образованието г-жа Кунева да дадем сериозен тласък в това направление, защото всичко показва, че там, където има ефективно дуално обучение, безработицата е много по-ниска, особено що се отнася до младежката“, подчерта министър Лукарски.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.