Концернът “Тисен круп” планира да разшири дейността си у нас

news-2484-3604

Германският концерн “Тисен круп”  проявява засилен интерес в дългосрочен план към индустриалните зони във Видин и в Русе. Това стана ясно на срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски с представители на Управителния съвет на компанията. Фирмата е една от най-големите промишлени компании в света в областта на стоманодобива, автомобилния и корабостроителния сектор. 

„Източна Европа има двойно по-голям растеж в потребелението за 2015 г. в сравнение със Западна Европа. Ето защо за нас е важно да растем и да се разиваме в този регион, включително в България“, отбеляза на срещата изпълнителният директор на “Tисен круп” Мартин Щилгер. Представителите на концерна запознаха министър Лукарски с проектите си в България, сред които модернизацията на пристанище Лом, изграждане на рибарско пристанище в Сарафово и на логистичен център във Варна. Мартин Щилгер заяви, че “Тисен Круп” проявява интерес да се включи в рехабилитацията на язовирните стени у нас.

Паралено с посещението на Божидар Лукарски в германския концерн, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев се срещна с представители на фирма “ВИТЕ” в гр. Велберт. На срещата беше обсъдено бъдещото сътрдуничество между двете страни и разширяването на дейността на фирмата в България. “ВИТЕ” развива успешно бизнес в България. През 2012 г е сертифицирана като клас А инвеститор, като дава заявка, че ще осигури 232 работни места, но в края на изпълнителния период на инвестицията, тя надхвърля близо три пъти първоначалните си намерения и в момента е работодател на 614 души в България. Фирмата е инвестирала близо 10 млн. ерво в разширяване на производството си, което е с 4 млн. евро повече от първоначално заявениите пред БАИ вложения по Закона за насърчаване на инвестиции.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.