Караниколов: Варна има потенциал за привличане на инвестиции

Invest-1

От началото на 2020 г. до момента по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани 3 проекта на обща стойност близо 250 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 2 466 нови работни места.

Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в работна среща на тема „Инвестиции за устойчив растеж – стратегия и развитие на Индустриална зона-Варна“. По думите му преобладава броят на новите инвестиции, но има и четири проекта, свързани с разширение на производството. Инвестициите са предимно в секторите: производство, здравеопазване, складиране и съхраняване на товари, автомобилостроене и др.

В рамките на форума министър Караниколов изтъкна, че Варна има потенциал за привличане на инвестиции благодарение на отличните логистични връзки. По негови думи едни от предимствата на морската столица са добрата инфраструктура и наличието на висши училища, които могат да подготвят висококвалифицирани млади специалисти, а те от своя страна, да изберат, да останат и да се реализират в своя роден град, пише economynews.bg.

Той подчерта, че изграждането на модерна индустриална зона, в която свое място да намерят стратегически инвеститори с модерно производство и висока добавена стойност е целта, към която се стремим и съм сигурен, че ако работим всички заедно в екип ще стигнем до желания резултат.

По време на срещата икономическият министър изтъкна още, че в момента основната задача на правителството е България да остане атрактивна инвестиционна дестинация и по време на кризата. „За това свидетелстват и 72 нови проекта на обща стойност над 2 млрд. лв., които са в процес на сертифициране, като потенциалът им е да разкрият над 4 700 нови работни места

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.