В Санкт Петербург отвори магазин за българска козметика и парфюмерия

42

Магазин за българска козметика и парфюмерия отвори врати в Санкт Петербур. За по-малко от два месеца наши производители успяват да получат необходими сертификати за продажба, да транспортират стоката до северната руска столица и да оформят интериорния дизайн на магазин под красноречиво название "България Beauty".

"Никой не вярваше, че ще успеем да направим всичко това в толкова кратки срокове. Просто не знаеха какви хора са се заели с това начинание!“, коментира Маргарита Нешева, управител на фирма „Тонеш“ ООД.

Идеята се превръща в реалност в резултат на участие в организираните от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия промоционални прояви в чужбина, а по-специално търговската мисия до Санкт Петербург през септември миналата година, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Събитието предостави изключителна възможност за запознаване на място с изискванията за сертификация на козметични продукти на Митническия съюз и нормативно-правната база за развиване на бизнес в Русия, провеждане на редица двустранни срещи с представители на руски фирми, както и за установяване на ценни контакти по време на бизнес форум в местната Търговско-промишлена палата и в рамките на Международния фестивал на красота „Невские берега“.

Седем български производители обединяват своите усилия, вярвайки че нашата качествена козметика ще има успех в Петербург. В магазин „България Beauty“ своята продукция представят: БиоГеник ООД (Варна), Талодерма ООД (Варна), Тонеш ООД (Бургас), Вентони Козметикс ООД (Рудозем), Дамасцена Розбио ООД (Казанлък), Ред енд Голд ЕООД (София), Стар нейлз ООД (Пловдив).

Официалното откриване на магазина се очаква в края на февруари.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.