Семинар на тема ERP системи събра представители на бизнеса от Шумен и региона

tv

„ERP за бизнеса – Знаете ли как?” това беше надслова на провелия се на 28-ми април в град Шумен специализиран семинар. Основни теми бяха добрите практики за управление и оптимизация на бизнеса, както и информация за най-често срещаните рискове и грешки, свързани с избора и внедряването на ЕRP. Организатори на събитието бяха ENTERPRISE – списанието за малък и сред бизнес и Тим ВИЖЪН България – консултантска фирма, експерт в оптимизиране на бизнес процесите.

Домакин на събитието беше Гранд Хотел Шумен, а в семинара се включиха представители на над 30 фирми от Варна, Шумен, Разград, Търговище и региона. Участниците получиха практически съвети за справяне с процесите на избор и внедряването на ERP система, съобразени със спецификите на техния бизнес, както и начини за избягване на рискови фактори и гарантиране на инвестицията.

ERP системата подпомага и улеснява управлението на всеки един бизнес, обединявайки в себе си дейностите свързани със счетоводство, търговия, производство, управление на проекти. Целта при внедряването на ERP решение е цялата информация, необходима за управление на една компания, да бъде събрана на едно място, за да има цялостен поглед върху ситуацията във фирмата, стана ясно по време на семинара. Използването на такава система спестява разходите за поддръжка на различни софтуери за различните отдели. Също така води до редуциране на времето за въвеждане на информация и за генериране на справки и анализи.

В рамките на събитието, своя опит от внедряване на ERP система сподели и изпълнителният директор на компанията за производство на алуминий „Алкомет” Г-н Фикрет Индже.

Възможности за кандидатстване за Европейско финансиране, бизнес климатът в Североизточна България, експортно-ориентираните компании, както и добрите бизнес практики за привличане на повече инвестиции в региона, бяха другите теми, които предизвикаха интерес сред аудиторията.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.